Menu

American pancakes met appel

Hallo allemaal en welkom bij weer een nieuwe blog. Dit keer een ontbijtrecept wat ik maakte voor het ontbijt op tweede kerstdag. Eerste kerstdag genoten we van heerlijke kaneelbroodjes, dit recept zal ik later nog delen. Eigenlijk zijn het door de grote ringen appel een soort kruising tussen een pannenkoek en een appelbeignet geworden. Laat ik die nu allebei lekker vinden! Hopelijk genieten jullie net zo veel van dit ontbijtje als ik heb gedaan. 

Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingredienten:

  • 4 appels
  • 250 gram bloem
  • 2 el suiker
  • 2 el bakpoeder
  • 1 el kaneel
  • snufje zout
  • 500 ml amandelmelk
  • 2 tl appelciderazijn
  • 2 tl baking soda


Bereidingswijze:

  1. Verwijder het klokhuis van de appels en snijd de appels in ringen van 0,5-1 cm dik.
  2. Meng de bloem, suiker, bakpoeder, kaneel en zout door elkaar in een beslagkom. Roer er in delen de amandelmelk door. 
  3. Schep de baking soda en azijn op het beslag, dit gaat schuimen. Roer door de rest van het beslag.
  4. Verhit een klein beetje olie in een koekenpan. Haal een schijf appel door het beslag en leg in de pan. Als je een grote pan gebruikt kun je meerdere appelringen tegelijk bakken. 
  5. Laat ongeveer 2 minuten lichtbruin bakken, er zullen bubbels in je pannenkoek vormen. Draai de pannenkoek om en laat ook deze kant in ongeveer 1 minuut lichtbruin bakken. Herhaal dit met de rest van het beslag. 
  6. Serveer met wat maple syrup, plakjes banaan of wat jam. Eet smakelijk! 

Reacties

Geen reacties gevonden

Write comment

* Verplichten velden