Menu

Bananenbrood met cashew-vanillesaus

Alweer een recept voor bananenbrood? Ik hoor het jullie bijna denken. Maar geloof me, dit recept heb je echt nodig! Het brood is luchtig en zacht met de perfecte bananensmaak. En de vanillesaus maakt het helemaal af! 

Ik at dit gerecht inmiddels al twee keer bij Healthy and Joy in Alphen aan den Rijn (voor de review, zie mijn blogpost Vegan Hotspot #11 Healthy and Joy). Ik vond de combinatie van warm bananenbrood met de vanillesaus, vers fruit en granola zo ontzettend lekker dat ik besloot het thuis na te maken. Zo kan ik er nog vaker van genieten! De saus is erg simpel, maar heerlijk romig en vol van smaak. Serveer het bananenbrood bij voorkeur warm en geef er vers fruit en royaal je favoriete granola bij. Maak er ontbijtje op bed voor je geliefde van, serveer het bij een brunch of lunch, of gewoon tussendoor. Hoe dan ook, met dit bananenbrood is je dag sowieso helemaal goed! 

Aantal: 10-12 plakken
Duur: 75 minuten + 4 uur weken

Ingrediënten bananenbrood:

  • 3 bananen
  • 3 grote lepels pindakaas
  • 100 gram rietsuiker
  • 1 el vanille
  • 125 ml sojamelk
  • 1 el chiazaad
  • 225 gram (volkoren) speltmeel
  • 1 el bakpoeder
  • 0,5 tl baking soda


Ingrediënten vanillesaus:

  • 150 gram cashewnoten
  • 250 ml sojamelk
  • 1 el vanilleessence (ik gebruikte een flesje van dr Oetker)
  • 1-2 el maple syrup naar smaak


Bereiding bananenbrood:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Bekleed een cakevorm met bakpapier. 
  2. Meng de banaan, pindakaas, suiker, vanille, sojamelk en vanille kort in de keukenmachine tot een gladde massa.
  3. Roer er speltmeel, bakpoeder en baking soda doorheen. Schep het beslag in de cakevorm. 
  4. Bak in het midden van de oven in 45-50 minuten gaar. Laat afkoelen alvorens aan te snijden.  
  5. Serveer warme plakken (even opwarmen in de oven of grill) met royaal vanillesaus, vers fruit en je favoriete granola.


Bereiding vanillesaus:

  1. Week de cashewnoten 4 uur in de sojamelk. 
  2. Doe alle ingrediënten in de blenden en pureer tot een gladde saus. Voeg eventueel wat extra maple syrup naar smaak toe. 
  3. Enkele dagen houdbaar in de koelkast. 

Reacties

Geen reacties gevonden

Write comment

* Verplichten velden