Menu

Carrot cake energy balls

Mijn dertigste verjaardag vierde ik met een grote high tea. En ik zou mezelf niet zijn als ik niet alle hapjes zelf zou maken. In totaal maakte ik vijf zoete en vijf hartige hapjes met een alcoholvrije sangria. Ik heb er zeker elf uur voor in de keuken gestaan, maar het resultaat mocht er zijn. Het was heerlijk! Een aantal van de hapjes zal ik de komende tijd met jullie delen, om te beginnen met deze carrot cake blissballs. 

Blissballs zijn kleine balletjes die meestal bestaan uit dadels, noten, havermout en een smaakmaker. Omdat er twee vriendinnen een notenallergie hebben paste ik mijn recept wat aan. Ik gebruikte quinoa en pasta van zonnebloempitten. Om echt het idee van een carrot cake te krijgen gebruikte ik geraspte wortels en een lading specerijen. Laat je niet afschrikken door de lange ingrediëntenlijst, als je vaker dit soort recepten maakt zul je het meeste wel in huis hebben. Als je geen zonnebloempittenpasta hebt kun je notenpasta van eigen voorkeur gebruiken. Het maken van de balletjes is super simpel! Voeg de ingrediënten toe aan de keukenmachine, pureer en vorm balletjes. Rol de balletjes door de kokosrasp en klaar! Ze blijven enkele dagen goed in de koelkast en zijn ook heel goed in te vriezen. Snoepze!

Aantal: ongeveer 20 balletjes
Duur: 25 minuten + 15 minuten afkoeltijd

Droge ingrediënten:

  • 135 gram gekookte quinoa
  • 85 gram havermout
  • 50 gram kokosrasp + extra om in te rollen
  • 2 tl kaneel
  • 1-2 el gember
  • 2 el chiazaad


Natte ingrediënten:

  • 250 gram wortel
  • 120 gram dadels
  • 4 el zonnebloempittenpasta
  • 1 el maple syrup
  • 1 el vanille


Methode:

  1. Bereid de quinoa volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet af met koud water en laat ongeveer 15 minuten afkoelen. 
  2. Rasp de wortel en hak eventueel nog wat fijner. Snijd de dadels in kleine stukjes. 
  3. Voeg alle droge ingrediënten toe aan de keukenmachine en pureer tot alles goed gemengd is. 
  4. Voeg alle natte ingrediënten, behalve de wortel, toe aan de droge ingrediënten. Pureer tot een samenhangend mengsel. 
  5. Voeg de wortel toe en pulseer nog een aantal keer tot de wortel goed verdeeld is. 
  6. Vorm balletjes tussen je handen en rol door de extra kokosrasp. 
  7. De balletjes blijven enkele dagen goed in de koelkast en kunnen goed ingevroren worden. 

Reacties

Geen reacties gevonden

Write comment

* Verplichten velden