Menu

Chocolade bananenbrood

Hallo en welkom allemaal bij weer een nieuwe blog. 

Bananenbrood, ik kan er geen genoeg van krijgen! Vooral in de tijden dat mijn vriend vanuit huis werkte heb ik er veel gebakken. Ze zijn echt ideaal als tussendoortje en ik heb dan ook bijna altijd wel plakjes bananenbrood in de vriezer liggen. Nu vind ik het standaard bananenbrood met blauwe bessen al een traktatie, maar op internet kwam ik plaatjes van een chocolade bananenbrood tegen en het water liep me in de mond. Dat wilde ik ook wel eens proeven! En ik moet zeggen, het was een succes! Ik geloof dat mijn vriend ruim het halve bananenbrood in één dag op heeft. Gelukkig had ik nog een plakje voor mezelf apart gehouden. Nu is alles dus op en voel ik weer een verzoeknummer aankomen voor komend weekend ;).  

Aantal: 10-12 plakken
Duur: 1 uur

Ingrediënten:

  • 220 gram speltmeel
  • 40 gram cacao
  • 0.5 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 4 hele rijpe bananen
  • 2 el pindakaas
  • 4 medjouldadels
  • 1 tl oploskoffie in 1 el heet water opgelost
  • 60-100 gram pure chocolade, in kleine stukjes gehakt. 
  • 0,5 tl baking soda
  • 0,5 el appelciderazijn


Methode:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Bekleed een (kleine) cakevorm met bakpapier. 
  2. Meng meel, cacao, bakpoeder en zout in een grote kom.
  3. Pureer banaan, pindakaas, oploskoffie en medjouldadels in de keukenmachine. Meng voorzichtig door de droge ingrediënten. Spatel er de stukjes chocolade doorheen. 
  4. Meng baking soda met azijn en spatel vlug door het beslag. 
  5. Stort het beslag in de cakevorm en bak in 40-45 gaar. De satéprikker zal door de gesmolten chocolade niet zo snel schoon terugkomen, belangrijk is dat er geen nat beslag meer aan plakt. 
  6. Laat het bananenbrood in het cakeblik volledig afkoelen.   

Reacties

Geen reacties gevonden

Write comment

* Verplichten velden