Menu

Chocolade courgettebrood

Mijn vriend is niet zo'n snoeper, maar voor brownies kun je hem wakker maken. Hij kan echt genieten van een brownie vol met pure chocola en noten. Om hem wat vaker van de smaak van brownies te laten genieten, zonder een lading suiker en vet binnen te krijgen, bakte ik dit chocolade courgettebrood voor hem. En vanaf het moment dat de eerste uit de oven kwam waren we allebei verkocht.  Er zijn inmiddels heel wat plakjes in onze mond verdwenen. De term brood is wat misleidend, het is veel meer een cake dan een brood. Ideaal als tussendoortje op het werk. En de plakjes kunnen goed ingevroren worden, zo kun je er de hele week mee doen. Iets om komend weekend uit te proberen?

Aantal: 1 cake
Duur: 1 uur

Ingrediënten:

  • 210 gram volkoren speltmeel
  • 30 gram cacao
  • 1 tl kaneel (of 1 tl oploskoffiepoeder)
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 1 courgette (formaat uit de supermarkt)
  • 190 gram 0% suiker appelmoes
  • 50 ml agavesiroop
  • 3 el cacaonibs (optioneel)
  • Handje gehakte noten (optioneel)


Methode:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Bekleed een cakevorm met bakpapier. 
  2. Meng in een beslagkom speltmeel, cacao, bakpoeder en kaneel of oploskoffie. 
  3. Rasp de courgette. Roer de courgette samen met de appelmoes, agavesiroop en optinele cacaonibs en noten kort door door het meel tot alles net gemengd is. 
  4. Verdeel het beslag over de cakevorm. Bak in 40-45 minuten in het midden van de oven tot een satéprikker er (redelijk) schoon uitkomt. 
  5. Geniet van een plakje warm uit de oven en bewaar de overige plakjes in de koelkast of in de vriezer. 
  6. Tip: voor een nog smeuiiger resultaat voeg je wat extra courgette toe!

Reacties

Geen reacties gevonden

Write comment

* Verplichten velden