Menu

Ola! Leuk dat je er weer bent. Vandaag deel ik het recept dat ik vorige week beloofd had, kaneelbroodjes! Kaneelbroodjes at ik vroeger zooooo vaak. Het was echt een van mijn favoriete baksels. En het mooie is dat ik ze helemaal niet hoef te missen nu ik veganistisch eet. Dit is een recept dat wat meer tijd vergt door het kneden en rijzen, maar ik verzeker je dat het de moeite waard is! Deze broodjes zijn melt in your mouth delicious! Als ik de foto zie krijg ik spontaan weer trek. 

Aantal: 12 broodjes
Bereidingstijd: 2 uur

Ingredienten:

 • 500 gram bloem
 • 1 zakje gedroogde gist (7 gram)
 • 25 gram suiker
 • 75 gram vegan boter + extra voor het besmeren
 • 275 ml lauwwarme plantaardige melk
 • 100 gram lichte basterdsuiker
 • 2 el kaneel


Bereidingswijze:

 1. Meng in een beslagkom de bloem, suiker en gist door elkaar. Voeg de lauwwarme plantaardige melk toe en roer door. Snijd de boter in kleine stukjes en roer door het beslag. Kneed het deeg in ongeveer 10 minuten soepel. Het deeg is goed als je er een vliesje van kunt trekken. 
 2. Laat het deeg in een beslagkom onder een vochtige theedoek rijzen tot het in volume verdubbeld is. Dit duurt ongeveer een uur. 
 3. Rol het deel uit tot een rechthoekige lap. Besmeer met boter en bestrooi met een mengsel van suiker en kaneel. Rol het deel op (lange kant oprollen) en snijd er vervolgens 12 gelijke plakken van. Verdeel de plakken over een met bakpapier beklede vorm. Laat het deeg opnieuw 25 minuten rijzen. Tip: plaats de broodjes op dit moment in de koelkast, laat ze daar de nacht staan en bak in de ochtend verder af. 
 4. Verwarm de oven voor op 190 graden Celcius. Bak in 20-25 minuten lichtbruin en gaar. 

Reacties

Geen reacties gevonden

Write comment

* Verplichten velden