Menu

De beste hummus ooit

Dit is serieus de beste hummus ooit! Nou ja, de beste hummus die ik ooit in Nederland heb gegeten. De allerlekkerste hummus at ik in Jordanië, maar deze komt wel heel erg in de buurt van het origineel. Het recept is simpel en vraagt niet veel ingrediënten, maar de smaak is echt fantastisch! Ik serveerde de hummus als onderdeel van een mezze tijdens een lunch met vrienden en hij werd goed ontvangen. Gebruik het liefste witte tahini, de tahini die je vindt bij de Turk of in het Midden-Oosterse gedeelte van een grote supermarkt. Dit zorgt voor de authentieke smaak. Serveer de hummus net als ik met falafel, flatbread en groenten, als beleg op een boterham met tuinkers of komkommer, of bijvoorbeeld in plaats van een vleesvervanger bij het avondeten. Of stiekem gewoon zo met een lepel uit het bakje, I won't blame you. Eet smakelijk! 

Aantal: 1 royaal bakje
Duur: 10 minuten

Ingrediënten:

  • 3 blikken kikkererwten van 240 gram uitlekgewicht
  • 2 teentje knoflook, geperst
  • 80 gram tahini
  • Sap van 1 citroen
  • 0,5 tl zout
  • Scheutje heet water


Bereiding:

  1. Voeg alle ingrediënten toe aan een keukenmachine. Pureer in 5-10 minuten tot een dikke, gladde, romige hummus. 
  2. Serveer met een scheut goede extra vierge olijfolie, sumak en wat overgebleven kikkererwten

Reacties

Geen reacties gevonden

Write comment

* Verplichten velden