Menu

Vegan courgettebrood

Hallo en welkom (terug), 

De courgettes zijn weer volop in het seizoen! Ik houd ervan, je kunt er alle kanten mee op. Hebben jullie het geluk dat jullie een eigen moestuin(tje) hebben? Helaas zijn mijn balkonnetjes van 1 bij 1 meter daar niet echt geschikt voor, dus een moestuin is voor mij nog een toekomstdroom. Maar als het eenmaal zover is komen er zeker courgetteplantjes in te staan! DIt recept is ideaal om stiekem wat extra courgette in het eten te verwerken. Je proeft ze echt niet terug, maar ze zorgen wel voor een lekker smeuig brood/cake. Zo krijgen ook de moeilijkste eters stiekem wat extra groenten binnen. En door het gebruik van volkoren (spelt)meel en appelmoes is het nog verantwoord ook! Ik geniet het liefst van een plakje direct uit de oven of eventjes opgewarmd in de oven of magnetron. Veel bakplezier!

Aantal: 10-12 plakken
Duur: 1 uur

Ingredi├źnten:

  • 225 gram volkoren (spelt)meel
  • 1 tl kaneel
  • 0,5 tl gember
  • 0,25 tl kardemom
  • 1 tl bakpoeder
  • 0,5 tl baking soda
  • 1 medium courgette
  • 2 el chiazaad
  • 200 gram appelmoes
  • 60 ml maple syrup
  • 2 tl vanille extract


Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Vet een cakevorm in of bekleed met bakpapier. 
  2. Meng meel, kaneel, gember, kardemom, bakpoeder en baking soda in een grote kom. Rasp de courgette. Meng courgette met appelmoes, maple syrup, vanille extract en chiazaad. Voeg het natte mengsel toe aan het droge mengsel en roer kort tot net gemengd.
  3. Schep het beslag in de cakevorm en bak in het midden van de oven in 45-50 minuten gaar. 
  4. Laat 10-15 minuten in de vorm afkoelen. Eet vast een plakje of laat op een rekje volledig afkoelen. 
  5. Individuele plakjes zijn goed in te vriezen voor een drukke dag. 

Reacties

Geen reacties gevonden

Write comment

* Verplichten velden