Menu

Wafels met zuurdesem

Hello :),

Lopen jullie wel eens door het centrum van Maastricht? Vinden jullie het ook zo ontzettend lekker ruiken? Bij de 3 verschillende verstigingen van Pinky's worden er volop wafels gebakken. Zelfs mijn vriend, die helemaal geen zoetekauw is, is niet immuun voor de geur van zoete, versgebakken wafels. Ik beloofde hem lang geleden al dat ik zelf wafels voor hem zou bakken, maar het kwam er nooit van. Tot ik op zoek ging naar manieren om restjes zuurdesem starter in te verwerken en ik ontdekte dat je er prima wafels mee kon bakken! Het zijn geen Belgische wafels vol met suiker geworden, maar gezonde wafels waar je zonder schuldgevoel van kan genieten tijdens het ontbijt of lunch. Wij belegden ze met banaan, kaneel en pindakaas, echt een aanrader! Maar met vers fruit en een beetje maple syrup lijken ze me ook erg lekker. Kies vooral je eigen topping, maar maak zeker deze wafels voor een feestelijk ontbijt!

Aantal: 8-10 wafels
Duur: 30 minuten + 12 uur

Ingrediƫnten:

  • 170 gram (volkoren)meel
  • 200 gram zuurdesem starter, niet-gevoed
  • 220 ml plantaardige melk
  • 1 el maple syrup
  • 1 el appelciderazijn
  • 1 flaxegg (1 el gemalen lijnzaad met 3 el water)
  • 0,5 tl baking soda
  • 1 tl vanille essence
  • 0,25 el zout


Methode:

  1. Begin de avond van tervoren met het voorbereiden van je beslag. Meng de bloem, zuurdesem starter, plantaardige melk, maple syrup en de azijn. Dek af met een schone theedoek en laat de hele nacht, ongeveer 12 uur, op het aanrecht staan. 
  2. Mix in een kopje het lijnzaad met het water en laat 5 minuten staan. Voeg bakingsoda, vanille essence en zout toe en roer door. Meng dit met de zuurdesem. Je krijgt een redelijk dik beslag. 
  3. Verwarm je wafelijzer voor en bestrijk met olie. Schenk als je wafelijzer heet is wat beslag erop en bak volgens de instructies van het apparaat (bij mij duurde dit ongeveer 4 minuten). 
  4. Serveer warm met topping naar keuze. De wafels kunnen ook prima ingevroren worden.

Reacties

Geen reacties gevonden

Write comment

* Verplichten velden