Menu

Enchilada's met avocado-limoensaus

Ola!

Vandaag gaan we op de Mexicaanse tour! Nou ja, eigenlijk Tex-Mex. De meeste gerechten die wij kennen als Mexicaans hebben niet heel veel meer met de oorspronkelijke Mexicaanse keuken te maken. Maar dat maakt ze niet minder lekker! Dit gerecht verschijnt hier regelmatig op tafel en is een gegarandeerd succes! Ik maak de vulling vaak de dag van tevoren, dan hoef ik ze op de dag zelf alleen nog maar in de oven te schuiven. Ik kan me voorstellen dat dit gerecht ook heel erg lekker is met een beetje vegan kaas meegebakken in de oven.

Vraagje: Wat voor gerechten willen jullie graag zien op dit blog? Meer diner, ontbijt of juist lekkernijen? Of zijn jullie op zoek naar vegan gerechten uit een bepaalde keuken? Laat het weten in de comments hieronder!

Aantal: 4-6 stuks
Duur: 1 uur

Ingrediënten vulling:

  • 6 kleine of 4 grote tortilla's
  • 120 gram rijst
  • 1 tl bouillonpoeder
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el komijn
  • 1 el geroosterde paprikapoeder
  • 0,5 tl chilipoeder of 1 jalapenopeper 
  • 400 gram champignons
  • 2 paprika's
  • 1 blik witte bonen (uitlekgewicht ongeveer 240 gram)
  • 1 klein blikje maïs
  • 500 gram gezeefde tomaten
  • 3 volle el edelgistvlokken
  • zout en peper naar smaak
  • knoflookpoeder naar smaak


Ingrediënten avocado-limoensaus:

  • 2 avocado's
  • sap van 1 limoen
  • 1 teentje knoflook
  • 0,5 tl zout
  • 0,25 tl komijnpoeder
  • evt verse koriander naar smaak
  • evt wat chilipoeder naar smaak


Bereiding:

  1.  Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Vet een ovenschaal in met olie. 
  2.  Bereid de rijst met het bouillonpoeder volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  3.  Verhit 2 el olie in een grote pan. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Bak in ongeveer 5 minuten glazig. 
  4.  Voeg de in stukjes gesneden paprika en champignons toe en bak nog 5-7 minuten mee. 
  5.  Voeg 300 gram gezeefde tomatenblokjes, witte bonen, edelgistvlokken, komijnpoeder, gerookte paprikapoeder en chilipoeder of jalapenopeper toe en roer goed door. Laat kort verwarmen. Proef en voeg naar smaak zout en peper toe. 
  6.  Pureer 1/3 van het mengsel en voeg vervolgens de uitgelekte maïs en de gekookte rijst toe. 
  7.  Beleg de wraps met de vulling en leg ze met de naad naar beneden in de ovenschaal. Meng de rest van de gezeefde tomaten naar smaak met wat knoflookpoeder en een klein beetje komijn. Schenk de tomatensaus over de tortilla's. 
  8.  Plaats de ovenschaal in de oven en bak 25 minuten. 
  9.  Bereid terwijl de enchilada's in de oven staan de avocadosaus: Pureer de avocado met limoensap, knoflook, komijn, zout en eventueel koriander en chilipoeder tot een gladde saus. Voeg zo nodig wat extra water toe. Voor een meer robuuste saus prak je de avocado en de overige ingrediënten met een vork in plaats van te pureren. 
  10.  Serveer de enchilada's met de saus en geniet!

Reacties

Geen reacties gevonden

Write comment

* Verplichten velden