Menu

Gado gado

Hallo allemaal en welkom terug! Vandaag deel ik een recept met jullie wat ik heb leren koken in Indonesië. Tijdens ons verblijf op Bali hebben we een Indonesische kookworkshop gevolgd en de recepten mee naar huis gekregen. Deze gado gado maak ik sindsdien wel vaker, hij is echt zo lekker! Ik heb hem wel een beetje aangepast, want niet alles is in Nederland even makkelijk te krijgen. De restjes zijn de volgende dag ook erg lekker in een wrap :). 

 

Als je de gado gado maakt, laat dan hieronder een berichtje achter met wat je er van vond!

Aantal: 6 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:

  • 300 gram gebrande maar ongezouten pinda's
  • 6 macadamianoten of klein handje cashewnoten (ongezouten)
  • 2-3 chilipepers afhankelijk van hoe pittig je de saus wilt
  • 1 el laos
  • 1 el gember
  • 5 tenen knoflook
  • 4 el ketjap
  • 5 el heet water
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 limoenen
  • 450 gram rijst
  • ongeveer 2 kg gemengde groenten (ik gebruikte spinazie, chinese kool, sperziebonen, broccoli, taugé en babymaïskofljes, maar klassiek is ook het gebruik van een paar aardappelen)


Bereidingswijze:

  1. Mix de pinda's, macadamianoten, chilipepers, laos, gember, knoflook, ketjap en heet water in een keukenmachine tot een grove pasta. 
  2. Bereid de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. 
  3. Snijd de groenten. Breng een pan water aan de kook. Kook de groenten die het langst moeten eerst net beetgaar en laat vervolgens de bladgroenten nog ongeveer 2 minuten meekoken tot alles beetgaar en geslonken is. Giet af en laat goed uitlekken. 
  4. Doe intussen de pindapasta samen met de kokosmelk in een pannetje en breng onder regelmatig roeren aan de kook. Voeg het sap van de limoenen toe en breng eventueel verder op smaak met wat zout. 
  5. Serveer de rijst met de groenten en pindasaus. 

Reacties

Geen reacties gevonden

Write comment

* Verplichten velden