Menu

Tofu, niet iedereen houdt er van. Toch kan ik iedereen dit recept van harte aanbevelen. Door de tofu in een beetje bloem om te wentelen en vervolgens met wat olie te roosteren in de oven krijgt het een krokant korstje. En de saus is zo ontzettend lekker! Mijn vriend en ik snoepten zo de hele plaat leeg. En de spruitjes worden door het roosteren ook heerlijk gaar en knapperig. Ik wil iedereen die niet van spruitjes houdt aanraden ze eens op deze manier klaar te maken, ze smaken echt absoluut niet naar de gekookte spruitjes die je vroeger op je bord kreeg. 

Aantal: 2-3 personen
Duur: 30 minuten

Ingrediënten:

  • 1 pak tofu, uitgelekt
  • 750 gram spruitjes
  • 4 el olie
  • Ongeveer 5 el bloem
  • Zout en peper
  • 100 ml ketjap
  • 85 ml sinaasappel-mangosap
  • 1 el granaatappelmelasse
  • 2 tl pindakaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el geraspte gember


Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Bekleed een bakplaat met bakpapier. 
  2. Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Hussel met 2 el olie en zout en peper naar smaak en leg aan 1 helft van de bakplaat. 
  3. Snijd de tofu in blokjes. Meng de tofublokjes met bloem tot ze aan alle kanten bedekt zijn. Spray of meng voorzichtig 2 el olie door de tofu. Plaats op de andere helft van de bakplaat. 
  4. Zet de bakplaat in de oven en bak 15 minuten. Hussel de tofu en de spruitjes halverwege de kooktijd goed door. 
  5. Maak in de tussentijd de saus. Breng hiervoor alle overige ingrediënten (vanaf de ketjap) in een klein pannetje aan de kook en laat ongeveer 5 minuten koken. Roer de saus door de tofu en laat nog 5 minuten bakken. 
  6. Serveer met rijst. 

Reacties

Geen reacties gevonden

Write comment

* Verplichten velden