Menu

Gevulde appels uit de oven

Ik houd enorm van fruit. Vooral in de zomer is er eigenlijk te veel lekker fruit om uit te kiezen en zijn mijn ogen regelmatig groter dan mijn maag. In de winter is er helaas wat minder keus en na verloop van tijd ben ik de appels, peren en sinaasappels wel een beetje zat. En geïmporteerd fruit uit bijvoorbeeld Zuid-Amerika of Afrika kopen is een grote belasting op het milieu en probeer ik daarom ook niet regelmatig te doen. Maar ik heb hier iets op bedacht! Met dit recept tover je de appel om tot een heerlijk tussendoortje of dessert. Door de appel te vullen met appelstukjes, rozijntjes, walnoten en kaneel en te bakken in de oven wordt die alledaagse appel ineens heel speciaal. En het voordeel is dat ook je huis er heerlijk van gaat ruiken. Heb je zin in iets extra's? Serveer de warme appel dan eens met een bolletje plantaardig vanilleijs. Dat is pas echt genieten!

Nog één tip: gebruik geen Goudreinetten! Dit deed ik de eerste keer wel en ik eindigde met ontplofte appels. De Goudreinetten waren gaan uitzetten en helemaal uit elkaar gevallen. Nog steeds erg lekker, maar niet zo'n mooi gezicht. Elstars of Jonagolds werken een stuk beter. 

Aantal: 4 personen
Duur: 45 minuten

Ingrediënten:

  • 4 appels
  • 40 gram rozijnen
  • Handje walnoten, in stukjes
  • 1-2 tl kaneel naar smaak
  • Eventueel vanilleijs om erbij te serveren


Methode:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Zet een ovenschaal klaar. 
  2. Verwijder het klokhuis van de appel, dit gaat het makkelijkst met een appelboor. Snijd het bovenkantje van de appel af en hol de appel uit. Herhaal dit met de rest van de appels. 
  3. Snijd de binnenkant van de appel in kleine stukjes. Meng met rozijnen, gehakte walnoten en kaneel naar smaak. Verdeel de vulling weer over de uitgeholde appels, het mag best een beetje uitpuilen. 
  4. Bak de appels in 25 minuten gaar. Direct uit de oven het lekkerst!

Reacties

Geen reacties gevonden

Write comment

* Verplichten velden