Menu

Homemade vegan gnocchi

Hallo en welkom terug op mijn blog! Eerder deze week deelde ik al het recept voor zelfgemaakte pesto, nu heb ik ook het recept voor homemade gnocchi voor je. Ja, het is wel wat werk, maar probeer het eens op een luie zondag, het is echt de moeite waard! Serveer de gnocchi met zelfgemaakte pesto en geroerbakte prei, courgette en champignons en bestooi met extra edelgistvlokken. Heb je dit recept gemaakt? Laat in een comment achter wat je ervan vond.

Gnocci met vegan pesto

Aantal: 4-5 personen

Duur: 1 uur

 

Ingredi├źnten:

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 300 gram bloem
  • Snufje zout

 

Bereiding:

  1. Was en kook de aardappelen met de schil er nog aan. Als de aardappelen gaar zijn giet je ze af en laat je ze schrikken met koud water. Je kunt nu heel gemakkelijk met de hand de schil verwijderen. 
  2. Pureer de aardappelen tot een homogene puree en laat iets afkoelen.
  3. Strooi wat bloem op je werkblad. Voeg de bloem en het zout toe aan de puree en kneed tot een geheel. Maak regelmatige bewegingen, alsof je brooddeeg maakt. 
  4. Als het deeg en goed geheel vormt kun je er rolletjes van maken. Snijd dan kleine kussentjes van het deeg, dit worden je stukjes gnocchi. 
  5. Pak een vork en leg deze op het werkblad. Rol de kussentjes vanaf de vork via de tandjes naar beneden, hierdoor ontstaat het klassieke patroon op de gnocchi. Het duurde bij mij wel even voordat ik dit een beetje onder de knie had. 
  6. Breng een grote pan met water aan de kook. Leg de gnocchi (eventueel in delen) in het water. Als ze boven komen drijven nog 1 minuutje laten koken, dan zijn ze gaar en kun je ze eruit halen. 
  7. Serveer met geroerbakte groenten, vegan pesto en edelgistvlokken. 
Gnocci met vegan pesto

Reacties

Geen reacties gevonden

Write comment

* Verplichten velden