Menu

Homemade vegan pesto

Hallo en welkom bij weer een nieuwe post! Vandaag heb ik een kort receptje maar oh zo lekker receptje voor je. Wist je dat pesto in de supermarkt niet veganistisch is? Er zit namelijk kaas in. Er bestaat ook wel vegan pesto als je goed zoekt, maar het is net zo makkelijk om zelf te maken! Binnen 5 minuten heb je overheerlijke zelfgemaakte pesto. Ik koos voor een klassieke versie met basilicum, maar je kunt ook experimenteren met bijvoorbeeld boerenkool of spinazie. Gebruik de pesto als broodbeleg, in een tosti met tomaat en vegan kaas, op een pizza, in de pasta of, zoals op de foto, in de gnocchi!

 

    Gnocci met vegan pesto

    Hoeveelheid: Ongeveer 10 eetlepels

    Duur: 5 minuten 

     

    Ingrediënten: 

    • 30 gram basilicum
    • 30 gram walnoten
    • 2 teentjes knoflook
    • 6 el edelgistvlokken
    • Sap van een halve citroen
    • 2 el olijfolie
    • 3 el water
    • Zout naar smaak (ik gebruikte ongeveer 1/4 theelepel)

     

    Bereidingswijze: 

    1.  Haal de basilicumblaadjes van de steeltjes en stop in de blender. Voeg alle andere ingrediënten toe en blend tot een gladde saus. De pesto is nu klaar voor gebruik :)

    Reacties

    Geen reacties gevonden

    Write comment

    * Verplichten velden