Menu

Vegan hotspot #1 Wonderwoud in Maastricht

Op de Boschstraat in Maastricht ligt het gezellige tentje Wonderwoud. Wat meteen opvalt als je aan komt lopen is het grote aantal planten voor de deur. Eenmaal binnen waan je je bijna in een echt oerwoud door de vele planten in allerlei soorten en maten. Wonderwoud verkoopt, zoals ze op de website beschrijven, exclusieve planten die gemakkelijk zijn in onderhoud. Tevens verkopen ze allerlei Lp’s en hebben ze een klein café met vegan en niet-vegan gerechtjes. Op de website beschrijven ze zichzelf als een jong bedrijf met een grote liefde voor planten en interieur. Dat stralen ze ook echt uit. De twee eigenaressen, Sonja en Lynn, zijn gepassioneerd over hun werk en staan altijd klaar voor een praatje. 

Ik heb hier al meerdere keren wat gedronken. Bij alle warme dranken kun je kiezen voor normale melk, sojamelk of havermelk. De chai latte die ze verkopen is helaas niet helemaal vegan omdat er honing in zit (iets waar ik pas later achter kwam), maar is wel echt de lekkerste die ik tot nu toe geproefd heb! Sinds kort hebben ze ook een zomerkaart, waar onder andere schepijs van Candiero (inclusief 2 vegan smaken), milkshakes, fruitshakes en een affogato op staan. Ook voor ontbijt en lunch kun je hier terecht, met onder andere havermout met compote, zaden en pitten, granola met (soja) yoghurt, een foccacia, een geroosterde boterham met hummus, parelcouscous en gegrilde groenten en een vegan soep van de dag. 

Vegan hotspot Maastricht Wonderwoud

Voor de lekkere trek hebben ze een homemade muffin en een wisselend assortiment vegan patisserie van Chokbites. Ik bestelde de muffin met pecannoten en proefde van een blauwe bessen gebakje van Chokbites. Beiden zeker aan te raden! Ook de aardbeienmilkshake is hier erg lekker. Kortom, echt een aanrader! Een welkome aanvulling in het toch behoorlijk bourgondische Maastricht.

Reacties

Geen reacties gevonden

Write comment

* Verplichten velden