Menu

Koreaanse kikkererwten in gochujang saus

Hallo allemaal,

We gaan vandaag op de Koreaanse tour. Dit is zeker geen traditioneel Koreaans gerecht, maar de smaak is wel gebaseerd op de Koreaanse keuken. Mijn inspiratie komt van het blog halfbakesharvest.com. Ik volg dit blog van Tieghan Gerard al zeker 6 jaar en het blijft vernieuwend. De meeste gerechten zijn weliswaar alles behalve vegan, maar daar verzin ik meestal wel wat op. Alleen haar grote voorliefde voor verschillende soorten kaas is wat lastig te vervangen.

Dit pittige gerecht is ideaal voor een doordeweekse avond. Als je de kikkererwten van tevoren kookt, of gewoon uit blik gebruikt, staat dit gerecht in ongeveer 25 minuten op tafel. De gochujang pasta koop je in de Aziatische supermarkt. Pas op met de hoeveelheid, want het is behoorlijk pittig! Begin eventueel voorzichtig en voeg naar smaak meer toe. Lekker met rijst en geroosterde groenten. 

Duur: 25 minuten
Aantal: 4 personen

Ingrediënten:

  • 100 ml zoutarme sojasaus
  • 2-3 el gochujang saus (Koreaanse chili pasta, verkrijgbaar bij de toko)
  • 1 el ketchup
  • 3-4 cm verse gember, geraspt
  • 3 teentjes knoflook
  • 75 ml water
  • 1 el maizena opgelost in 1 el koud water
  • 3 lenteuitjes, fijn gesneden
  • 450 gram kikkererwten (uit blik of zelf gekookt)
  • 300 gram rijst
  • 600 gram broccoli (of andere groenten naar keuze)
  • Sla naar keuze
  • Optioneel: 4 el sojayoghurt, 1 el gochujang, 1 el ketchup, snufje zout. 


Methode:

  1. Indien je geroosterde broccoli wilt serveren, verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de broccoli in roosjes en de stronk in kleine stukjes. Rooster in 18 minuten gaar. 
  2. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  3. Meng de sojasaus, 2-3 el gochujang, ketchup, gember, knoflook en water. 
  4. Breng de saus aan de kook en roer de kikkererwten er door. Meng de maizena met 1 el water en roer snel door de saus. Laat 5 minuutjes inkoken. 
  5. Optioneel: maak een sausje van de sojayoghurt, gochujang, ketchup en een snufje zout naar smaak. 
  6. Serveer de kikkererwten met rijst, sla, (geroosterde) groenten en saus naar smaak. 

Reacties

Geen reacties gevonden

Write comment

* Verplichten velden