Menu

Ovenschotel met spruitjes en aardappelpuree

Vandaag deel ik een simpel recept uit de Hollandse keuken. Ik houd heel erg van exotische smaken en gerechten, maar soms is een simpel gerecht precies wat je nodig hebt. Op zo'n moment is deze ovenschotel echt perfect!

Spruitjes zijn één van mijn lievelingsgroenten en als de zomer op zijn eind loopt kijk ik echt uit naar de eerste spruitjes in de winkel. Dit recept bedacht ik dan ook al begin september, maar met alle recepten die ik graag wilde delen moest deze even wachten. De basis van deze schotel is erg simpel. Ik roerbakte flink wat ui met champignons en vegan speckjes. De spruitjes kookte ik beetgaar, stampte ze iets fijn en mengde ze met de ui, champignons en speckjes. Tegelijkertijd maakte ik een romige aardappelpuree met wat sojamelk en zout en peper. Eenmaal in de oven kostte het nog 20 minuten geduld maar daarna is het wel echt genieten. Zelfs mijn schoonvader, die normaal niet zo blij is met mijn exotische kookkunsten, kon dit gerecht wel waarderen. Hopelijk jullie ook!

Aantal: 4 personen
Duur: 40 minuten

Ingrediënten:

 • 1 kg aardappelen
 • Flinke scheut sojamelk
 • 500 gram spruitjes
 • 2-3 uien
 • 400 gram champignons
 • 2 pakjes vegan speckjes
 • 2 el ketjap
 • Zout en peper


Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Vet een ruime ovenschaal in met wat olie.
 2. Schil de aardappelen en kook, afhankelijk van de grootte, in ongeveer 20 minuten gaar. Giet af, voeg een flinke scheut sojamelk toe met peper en zout naar smaak en stamp tot een puree.
 3. Maak in de tussentijd de spruitjes schoon en kook ze in 10-12 minuten beetgaar. Stamp grof.
 4. Snipper de uien en roerbak in ongeveer 10 minuten op laag vuur zacht. Snijd de champignons in stukjes, voeg toe aan de ui en zet het vuur wat hoger. Roerbak enkele minuten en voeg dan de vegan speckjes toe. Roerbak nog ongeveer 5 minuten. Roer de ketjap en de spruiten door het uimengsel.
 5. Schep het spruitjesmengsel in de ovenschaal. Verdeel de aardappelpuree er overheen en maak met een vork strepen in de puree. Bak 20 minuten in het midden van de oven.

Reacties

Geen reacties gevonden

Write comment

* Verplichten velden