Menu

Pasta met romige pompoensaus

Inmiddels is jullie vast wel opgevallen dat ik heel erg fan ben van pompoen. Er gaan bij mij dan ook heel wat pompoenen doorheen in de maand. Die vrouw in de Lidl die 11 pompoenen kocht in de aanbieding? Dat was ik ;). En geloof me, ze komen echt allemaal op. Onder andere in deze lekkere ovenschotel. De saus bestaat uit geroosterde pompoen, witte bonen en edelgistvlokken. Deze meng je met beetgare pasta en daarna bestrooi je het geheel met vegan geraspte kaas. Even afbakken in de oven en aan tafel! 

Wat zijn jullie favoriete recepten met pompoen? En is er nog een recept met pompoen die jullie graag in een vegan jasje willen zien?

Aantal: 4 personen
Bereiding: 75 minuten

Ingredi├źnten:

  • 300 gram droge pasta naar keuze
  • 1 oranje hoikkado pompoen (ongeveer 1 kilo)
  • 4 tenen knoflook
  • 2 uien, in kwarten
  • 150 gram witte bonen
  • 1-2 tl sriracha
  • 6 el edelgistvlokken
  • Rasp van 1 citroen
  • Zout en peper naar smaak
  • Vegan geraspte kaas
  • Handje pompoenpitten 
  • Eventueel chilivlokken


Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Snijd de pompoen in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Verdeel de pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat en leg de teentjes knoflook en de uien op de pompoen. Rooster in 30-35 minuten gaar. 
  2. Bereid intussen de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking. Spoel af met koud water om verder garen te stoppen. 
  3. Haal de pompoen uit de oven en verlaag de oventemperatuur naar 180 graden Celcius. 
  4. Pureer in een keukenmachine de pompoen (met schil en al) samen met de knoflook, ui, witte bonen, edelgistvlokken, sriracha, citroenrasp  en eventueel wat pastakookwater tot een gladde saus. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper. 
  5. Meng de pasta met de pompoensaus en verdeel over een ingevette ovenschaal. Bestrooi met vegan geraspte kaas en bak 20 minuten tot de kaas is gaan smelten. 
  6. Serveer met pompoenpitten en eventueel wat chilivlokken. 

Reacties

Geen reacties gevonden

Write comment

* Verplichten velden