Menu

Pompoenbrood met chocola

Ik heb het hier al eerder gezegd, maar ik ben echt dol op pompoen. Nu het echt herfst is, probeer ik dan ook zoveel mogelijk pompoen in mijn eten te verwerken. Ik heb al allerlei hartige gerechten met pompoen, maar een pompoenbrood had ik nog nooit eerder gemaakt. Na wat research naar pompoenbrood op internet besloot ik mijn recept voor bananenbrood zodanig aan te passen dat het een gezond pompoenbrood zou worden. En dat is gelukt! Dit pompoenbrood is heerlijk zoet en kruidig en bevat als extraatje stukje chocola. En als bonus gaat je huis er heerlijk van ruiken. Ik kon de verleiding van een tweede plakje dan ook niet weerstaan, jij wel?

Aantal: 10 plakjes
Duur: 50 minuten + 30 minuten roosteren van de pompoen

Ingrediënten:

 • 250 gram geroosterde pompoen
 • 2 bananen
 • 4 el maple syrup
 • 3 volle el pindakaas
 • 2 el pumpkin pie spice (of speculaaskruiden)
 • 2 tl bakpoeder
 • 200 gram volkoren speltmeel
 • 100 ml sojamelk
 • Pure chocolade in stukjes (ik gebruikte 6 blokjes, maar gebruik gerust meer als je zin hebt in chocola)


Bereiding:

 1. Begin met het roosteren van de pompoen als je dit nog niet gedaan hebt. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd een oranje pompoen in vieren en verwijder de zaden en zaadlijsten. Rooster de pompoen in 25-30 minuten gaar. Zet de oven terug naar 180 graden Celcius. 
 2. In een keukenmachine, pureer de 250 gram van de geroosterde pompoen met de bananen, maple syrup, pindakaas en sojamelk. Meng in een andere kom meel met bakpoeder en pumpkin pie spice (of speculaaskruiden). 
 3. Meng de natte met de droge ingrediënten tot alles net gemengd is. Roer er dan de stukjes chocolade doorheen. 
 4. Bekleed een cakevorm met bakpapier. Stort het beslag in de vorm en bak in het midden van de oven in 35-40 minuten gaar. Een satéprikker moet er droog (met eventueel wat kruimels) uitkomen. 
 5. Voor het beste resultaat met snijden laat je het pompoenbrood eerst volledig afkoelen, maar ik neem het je niet kwalijk als je er direct uit de oven van geniet. Warm is hij namelijk ook echt heel lekker. 

Reacties

Geen reacties gevonden

Write comment

* Verplichten velden