Menu

Pompoencurry met pindakaas

Twee van mijn favoriete ingrediënten in één gerecht: pompoen en pindakaas! Echt een gerecht om blij van te worden. Ik heb dit recept aangepast van een niet-vegan recept van Half Baked Harvest. Ik volg dit blog al jaren en ook al is het geen vegan blog, ik haal er nog steeds inspiratie vandaan. Zoals ook met deze curry. Het originele recept is met kip, maar dit heb ik vervangen door kikkererwten. Misschien wel nog lekkerder!

Hoeveelheid: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels kokosolie
  • 1 kleine flespompoen
  • 1 ui
  • 400 ml kokosmelk
  • 4 eetlepels sweet chilisaus
  • 4 eetlepels pindakaas
  • 2-3 eetlepels vegan Thaise rode currypasta (ik gebruikte de currypasta van Fair Trade)
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 2 theelepels currypoeder
  • 2 blikken kikkererwten, uitgelekt (van 400 gram)
  • 300 gram rijst
  • Pitjes van 1 granaatappel
  • Handje ongezoute pinda's

Bereidingswijze:

  1. Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking
  2. Schil de pompoen en snijd in blokjes. Snipper de ui.
  3. Verhit de olie in de pan en fruit de ui in ongeveer 5 minuten glazig. Voeg de pompoen toe en roerbak 2 minuten mee. 
  4. Voeg de kokosmelk, chilisaus, pindakaas, currypasta, sojasaus en de specerijen toe en roer goed door. Breng aan de kook en laat 10 minuten koken. 
  5. Voeg de kikkererwten toe en roer goed door. Laat nog 5-10 minuten koken tot de pompoenblokjes gaar zijn. 
  6. Serveer met rijst, granaatappelpitjes en pinda's.

Reacties

Geen reacties gevonden

Write comment

* Verplichten velden