Menu

Pumpkin pie smoothie

In de herfst gaat heel coffee lovend Amerika massaal naar de Starbucks voor de pumpkin spice latte en deze rage is inmiddels ook overgeslagen naar Nederland. Ik moet eerlijk bekennen dat ik er nog nooit één op heb, maar ik ben dan ook niet zo'n koffie liefhebber. Daarentegen ben ik wel groot fan van pompoen en pumpkin pie spice.  Ik besloot deze smaken te combineren is een lekkere smoothie. Deze smoothie is super lekker en ook nog eens ontzettend gezond! Hoe fijn is het om, genietend van een lekker drankje, ook nog eens een deel van je dagelijkse groenten binnen te krijgen? Een echte win-win situatie in mijn ogen en deze smoothie staat bij mij dan ook op repeat. 

Aantal: 2 smoothies
Duur: 5 minuten (+40 minuten roosteren en 30 minuten afkoelen)

Ingrediënten:

  • 250 gram geroosterde pompoen (of 1 hele oranje pompoen en deze eerst roosteren zoals beschreven)
  • 200 gram bevroren bloemkool
  • 1 banaan
  • 2 tl pumpkin pie spice (zie hieronder)
  • 300-400 ml koude amandelmelk
  • evt 1-2 el maple syrup


Ingrediënten pumpkin pie spice:

  • 60 gram gemalen kaneel
  • 15 gram gemalen gember
  • 5 gram gemalen nootmuskaat
  • 5 gram gemalen kruidnagel


Bereiding:

  1. Als je nog geen geroosterde pompoen hebt, maak deze dan eerst. Verwarm de oven op 180 graden Celcius. Snijd een pompoen in kwarten, verwijder de zaadlijsten en rooster de pompoen in 30-40 minuten gaar. Laat volledig afkoelen. 
  2. Meng alle specerijen voor de pumpkin pie spice en bewaar in een afgesloten potje.
  3. Voeg alle ingrediënten voor de smoothie toe aan de blender en pureer glad. Enjoy!

Reacties

Geen reacties gevonden

Write comment

* Verplichten velden