Menu

Rabarber-aardbei kruimel koeken

Welkom allemaal!

Zoals ik vorige week al schreef heb ik de rabarber echt weer helemaal ontdekt. Ik heb zo veel inspiratie om er mee te bakken! Helaas voor mij ben ik een beetje laat in het seizoen begonnen, maar dat weerhoudt me er niet van om, zolang er nog rabarber in de winkel ligt, er lekker mee te experimenteren. De vlaai van vorige week is perfect voor een extraatje in het weekend of voor bezoek en echt de moeite van het bakken waard. Dit recept is juist perfect voor iedere dag! Ik vind ze heerlijk om mee te nemen als tussendoortje naar het werk. Ook mijn vriend kan onder het werken echt genieten van één (of nou ja eerder twee of drie) van deze heerlijke repen. En door het gebruik van enkel verantwoorde, plantaardige ingrediënten kun je er zonder schuldgevoel van genieten. Ga jij er ook mee aan de slag? Hier staat in ieder geval weer een voorraadje in de koelkast! 

Aantal: 12 repen
Duur: 1 uur

Ingrediënten:

  • 100 gram havermout
  • 150 gram ongeroosterde amandelen
  • Snufje zout
  • Optioneel: 2 el suiker
  • 3 el pindakaas
  • 2,5 el gesmolten kokosolie
  • 350 gram rabarber
  • 250 gram (diepvries) aardbeiden
  • 2 el maple syrup
  • 1 el maizena
  • 75 ml water
  • 30 gram havermout
  • 2 el volkorenmeel
  • 2-3 el maple syrup
  • 1 tl kaneel


Methode:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Bekleed een bakvorm met bakpapier. 
  2. Voeg havermout en amandelen toe aan een keukenmachine en maal tot een fijn meel. Voeg de maple syrup, pindakaas en kokosolie toe en pulseer tot een los deeg wat zich vormt als je het tussen je vingers knijpt. Voeg eventueel meer pindakaas of kokosolie toe als het deeg nog te droog is. 
  3. Stort het deeg in de bakvorm, vorm een egale laag en druk met de achterkant van een lepel goed aan. Bak 15 minuten op 180 graden Celcius. 
  4. Verhoog de oventemperatuur naar 200 graden Celcius en bak nog 5 minuten tot de randen goudbruin verkleuren. Draai de oventemperatuur weer terug naar 180 graden.
  5. Maak in de tussentijd de vulling. Was de rabarber en snijd in dunne plakjes. Snijd de aarbeien in stukken. Breng de rabarber met de aardbeien, 1 el maizena, 2 el maple syrup en 75 ml water aan de kook. Laat 5-7 minuten koken tot zacht en bubbelig. 
  6. Maak de kruimels door havermout, meel, kaneel en maple syrup te mengen. 
  7. Als de bodem gebakken is, stort je de vulling erop. Verspreid tot een egale laag en verdeel de kruimel erover. Bak 20 minuten tot de vulling wat steviger is en de kruimels goudbruin. 
  8. Laat in 1-2 uur volledig afkoelen alvorens aan te snijden. Ze zijn stevig genoeg om met je handen te eten, maar het liefst geniet ik ervan op een bordje met een vork. De repen zijn 3-4 dagen houdbaar in de koelkast. 

Reacties

Geen reacties gevonden

Write comment

* Verplichten velden