Menu

Risotto met gegrilde groene asperges

Hallo allemaal,

Genieten jullie ook zo van het lekkere weer? Wij hebben al meerdere keren in het zonnetje kunnen picknicken, heerlijk. Lekkere broodjes mee, kleedje mee en genieten. Iets anders waar ik heel blij van word op dit moment is de hoeveelheid verse groenten en fruit in de winkel. Het zomerse fruit is echt mijn favoriet. Heerlijke sappige kersen, aardbeien, frambozen, nectarines en perziken, ik kan er geen genoeg van krijgen! Qua groenten is het seizoen van de witte asperge inmiddels voorbij, maar de groene asperge is het hele jaar door verkrijgbaar. Eigenlijk eet ik bijna nooit asperges, maar ik vind ze wel lekker. Zeker zo gegrild als in deze risotto. Deze risotto doet het erg goed in de lente of zomer door de frisse smaak van de citroen. Ja, het kost even tijd omdat je niet weg kunt bij het fornuis, maar dit is het zeker waard! 

Laat je het weten als je de risotto hebt geprobeerd?

Aantal: 2 personen
Duur: 30 minuten

Ingredi├źnten:

  • 3 el olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 350 gram champignons
  • 150 gram arborio rijst (risotto rijst)
  • ongeveer 700 ml groentebouillon
  • 350 gram groene asperges
  • 1 citroen
  • Klein blikje erwtjes
  • Zout en peper
  • Edelgistvlokken


Methode:

  1. Verhit 2 el olie in een grote pan. Breng de bouillon aan de kook en houd warm. Fruit de ui in 5 minuten op zacht vuur glazig. Snijd de champignons in plakjes en roerbak enkele minuten mee. Voeg de rijst toe en laat 1 minuut meebakken. 
  2. Voeg een soeplepel bouillon toe aan de rijst tot deze net onder staat en roer goed door. Voeg als de bouillon bijna volledig is opgenomen weer een lepel bouillon toe. Blijf heel regelmatig roeren en herhaal het toevoegen van de bouillon tot de risotto gaar is, ongeveer 20-25 minuten. De risotto moet plakkerig en zacht zijn van buiten met nog een bite van binnen. 
  3. Verhit intussen een grilpan op het vuur (of gebruik de grill van de oven). Rasp de citroen en pers uit. Meng de helft van het citroensap met 1 el olie en zout en peper naar smaak en hussel met de asperges. Grill de asperges 6-8 minuten tot gaar en er mooie grillstrepen zijn ontstaan. 
  4. Voeg als de risotto bijna gaar is de erwtjes toe en warm nog even mee. Roer citroenrasp en overgebleven citroensap door de risotto, breng eventueel op smaak met wat zout en peper en serveer met de gegrilde asperges en edelgistvlokken. Eet smakelijk!

Reacties

Geen reacties gevonden

Write comment

* Verplichten velden