Menu

Sri Lankaanse pompoencurry

Subha davasak! 

Oftewel goedendag is het Singalees! In maart dit jaar (ja tijdens het begin van de coronacrisis) waren wij in Sri Lanka. We hebben onze vakantie helaas halverwege moeten afbreken, maar wat we hebben gezien van Sri Lanka was echt fantastisch! Het land is super mooi, de mensen heel erg vriendelijk en gastvrij en het eten echt geweldig! Wat hebben we genoten van de 'rice and curry', vegetable roti and coconut sambol. In Ella volgden we bij onze guesthouse een kookworkshop (bij Nature Relax, echt een aanrader!!!). We leerden er traditionele Sri Lankaase rice and curry maken. Het hele gerecht bij elkaar is super, maar wel redelijk wat werk. Om toch op een gewone dag van de Sri Lankaase keuken te genieten, maken we vaak alleen de pompoencurry. Simpel, maar zo lekker! 

Duur: 30 minuten
Aantal: 3 personen

Ingredi├źnten:

  • 1 pompoen van ongeveer 1 kilo
  • 1 grote witte ui
  • 1 groene chili
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 tl mosterdzaad
  • 2 tl fenegriek
  • 2 tl kurkuma
  • 3 tl currypoeder
  • 3 takjes curryblaadjes
  • 1 tl chilipoeder (of laat deze weg voor een milde curry)
  • 1-2 tl zout
  • Kokololie om in te bakken
  • Water
  • Ongeveer 150 ml kokosmelk


Methode:

  1. Verwijder de pompoenpitten en draden en snijdt de pompoen in kleine stukjes. Snipper de ui. Snijd de peper in grove stukken. 
  2. Verhit kokosolie in een pan. Roerbak de ui, knoflook, mosterdzaad en fenegriek enkele minuten tot de ui begint te kleuren. 
  3. Meng de kurkuma, currypoeder, zout en evt chilipoeder met de pompoen.
  4. Voeg de pompoen toe aan de pan en roerbak even mee. Voeg nu ongeveer 250 mililiter water toe en breng aan de kook. 
  5. Kook in ongeveer 20 minuten zacht. Blijf goed roeren en voeg zo nodig wat extra water toe. 
  6. Als de pompoen zacht en gaar is voeg je de kokosmelk toe. Breng opnieuw aan de kook. Proef en breng eventueel wat extra zout toe. 
  7. Serveer met naan, paratha of rijst.

Reacties

Geen reacties gevonden

Write comment

* Verplichten velden