Menu

Sweet potato bowl

Hallo, wat fijn je terug te zien op mijn blog :). Vandaag deel ik een simpel, gezond en oh zo lekker maaltje met jullie. Dit gerecht is geïnspireerd op een lunch bij Miss Nice Banana in Gouda. Daar at ik een vergelijkbare bowl en ik kreeg deze maar niet uit mijn hoofd. En aangezien Gouda voor mij niet bepaald om de hoek ligt, moest ik hem zelf maar maken. En dat bleek makkelijker dan gedacht. Het is een heel simpel gerechtje, maar de gepofte zoete aardappel en de hummus hebben zo veel smaak, veel meer heb je ook echt niet nodig. Maak de sla aan zoals je zelf het lekkerst vindt. Ik gebruikte een ontzettend lekkere rode ui-balsamicoazijn van de Oil and Vinegar, maar een tahini-citroendressing zal het ook heel goed doen in dit gerecht. Wat mij betreft is dit echt comfortfood zonder schuldgevoel!

Duur: 55 minuten
Aantal: 2 personen

Ingrediënten:

  • 4 kleine of 2 grote zoete aardappels
  • 6 el zelfgemaakte of kant-en-klare hummus
  • 300 gram snoeptomaatjes
  • halve krop sla
  • 1 komkommer
  • 2 lenteuitjes
  • Dressing naar keuze (balsamicoazijn, citroen-tahindressing of andere favoriete dressing naar keuze)
  • Evt granaatappelpitjes en kiemen ter garnering


Methode:

  1.  Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Boen de zoete aardappels en verwijder eventuele lelijke plekken. Rooster de zoete aadrappels in de oven afhankelijk van de grootte van de aardappels in 45 tot 60 minuten gaar. 
  2.  Maak de sla door de komkommer in blokjes te snijden en samen met de fijngesneden lenteui en sladressing door de sla te mengen. Verdeel over 2 borden. 
  3.  Als de aardappels zacht en gaat zijn snijd je ze in de lengte in. Schep de aardappel op de borden, schep de hummus erover en voeg de in stukjes gesneden tomaten toe. Maak het gerecht af met granaatappel en kiemen. 

Reacties

Geen reacties gevonden

Write comment

* Verplichten velden