Menu

Umami toast met haverspread, pompoen en champignons

Oh man, als ik naar deze foto's kijk krijg ik spontaan weer trek! Deze toast is geïnspireerd op een heerlijk gerecht dat ik at bij Tea Stories in Eindhoven, review volgt! De combinatie van de romige haverspread met de zoete pompoen en de gemarineerde champignons zorgt echt voor een smaakexplosie in je mond. Toegegeven, het kost iets meer tijd om klaar te maken dan je dagelijkse boterham met hummus, maar daarom is dit echt een prima lunch voor het weekend. Of doe net als ik, als je geen zin hebt om te koken, en serveer het als diner. Ik raad je aan op zoek te gaan naar een lekker zuurdesembrood, dat maakt het helemaal af. Laat je weten wat je ervan vond?

Aantal: 6 sneetjes toast
Duur: 40 minuten

Ingrediënten:

  • 6 sneetjes lekker brood (ik koos voor een goed desembrood)
  • Halve hoikkado pompoen (die ronde oranje)
  • 250 gram champignons
  • 1 el miso
  • 1 el ketjap
  • Bakje (Oatly) haverspread
  • Olijfolie, zout en peper


Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Bekleed een bakplaat met bakpapier. 
  2. Verwijder de pitten uit de pompoen. Snijd de pompoen in plakken. Meng met olijfolie en zout en peper naar smaak. Verdeel over de bakplaat en rooster in het midden van de oven in 20 minuten gaar. 
  3. Bereid in de tussentijd de champignons. Snijd de champignons in plakjes. Verhit een scheutje olie in de pan en voeg de champignons toe. Roerbak enkele minuten tot de champignons beginnen te kleuren. Voeg dan de miso en ketjap toe en roerbak nog enkele minuten mee. 
  4. Rooster de sneetjes brood tot je gewenste knapperigheid. Beleg met haverspread, pompoen en champignons. Eet smakelijk! 

Reacties

Geen reacties gevonden

Write comment

* Verplichten velden