Menu
Tomatensoep met geroosterde paprika

Tomatensoep met geroosterde paprika

Jaja ik weet het, alweer een soep. Ik kan er niks aan doen, soep is gewoon zo lekker. En het is een gemakkelijke manier om wat extra groenten binnen te krijgen. Dit is een vrij lichte soep, ideaal als lunch, voorafje, of lichte avondmaaltijd geserveerd met lekkere tosti's. Het roosteren van de tomaten is een extra stap, maar is dit wel waard. Door het roosteren krijgen de tomaten net wat extra smaak. Voeg voor een wat zoetere soep vlak voor het pureren eens wat appelmoes toe. Of geef de soep wat meer inhoud door er vermicelli aan toe te voegen. 

Tomatensoep met geroosterde paprika

Aantal: 4 kommen
Bereidingstijd: 40 minuten

Ingredi├źnten:

  • 750 gram tomaten
  • 3 tenen knoflook
  • 1 witte ui
  • 1 winterpeen
  • 1 potje geroosterde paprika
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 750 ml groentenbouillon
  • 1 el ketjap of sojasaus
  • 2 el olie (of 4 el water als je geen olie wilt gebruiken)


Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de tomaten in kwarten en verdeel samen met de knoflook over een bakplaat. Bak 30 minuten in het  midden van de oven. 
  2. Snipper in de tussentijd de ui en snijd de wortel in kleine stukjes. Verhit de olie (of het water) in een grote pan en fruit de ui in ongeveer 5 minuten glazig. Voeg de wortel en de tomatenpuree toe en roer door. Voeg de bouillon en de geroosterde paprika toe en breng aan de kook. Laat 20 minuten koken. 
  3. Voeg de geroosterde tomaten en de ketjap of sojasaus toe aan de pan. Pureer met een staafmixer. Voeg naar smaak wat extra sojasaus of eventueel appelmoes toe. Enjoy :)

Reacties

Geen reacties gevonden

Write comment

* Verplichten velden