Menu

Trifle met stoofpeer

Het is inmiddels februari, maar ik wil graag toch nog het recept voor ons kersttoetje delen. Dit toetje bedacht ik eigenlijk voor een vriendin voor kerst, maar klonk zo lekker dat ik hem zelf ook besloot te maken. Als kind aten we nooit stoofpeertjes, maar mijn schoonmoeder maakt ze wel en ik heb ontdekt dat ik ze eigenlijk echt wel lekker vind. Omdat ik zelf niet van wijn houd maak ik ze alcoholvrij met bessensap. Het is een erg makkelijk toetje, maar je moet er wel op tijd aan beginnen. De yoghurt moet echt wel een aantal uur en liefst een nacht uitlekken en de stoofpeertjes moeten 2 uur sudderen en daarna afkoelen. Begin dus 's ochtends vroeg of een dag van tevoren, zo voorkom je stress en heb je het lekkerste resultaat. 

Aantal: 4 glazen + extra stoofpeertjes
Bereidingstijd: 2,5 uur + minimaal 8 uur wachttijd

Ingredienten:

  • 1,5 kilo stoofpeertjes
  • 2 flesjes van 250 ml bessensap
  • 4 steranijs
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 pak Alpro mild en creamy naturel
  • 8 Lotus speculooskoekjes


Bereidingswijze:

  1. Maak hangop door de yoghurt in een met een schone theedoek beklede zeef te scheppen en boven een kom te hangen. Laat minimaal 8 uur, liefst de hele nacht, uitlekken. Je houdt een dikke, stevige hangop over.
  2. Schil de stoofpeertjes. Houd de ene helft heel en snijd de andere helft in partjes. Verdeel over twee pannen en giet de bessensap erbij. Voeg zoveel water toe dat de peertjes net onder staan. Verdeel de steranijs en de kaneelstokjes over de pannen en breng aan de kook. Draai de warmtebron zachter en laat 2 uur sudderen. Laat vervolgens volledig afkoelen (liefst in de koelkast). 
  3. Kort voor het serveren maak je de toetjes op. Verkruimel de speculooskoekjes. Verdeel een derde van de hangop over de glazen gevolgd door de helft van de speculooskruimels. Voeg een laagje stoofpeertjes toe, verdeel vervolgens de overige hangop over de glazen, strooi de andere helft van de speculooskruimels erover en maak af met een stoofpeertje bovenop. Je houdt genoeg stoofpeertjes over om op een ander moment van te genieten. Serveer direct. 

Reacties

Geen reacties gevonden

Write comment

* Verplichten velden