Menu

Vegan bananenbrood met blauwe bessen

Hoi allemaal! Vandaag deel ik het recept van mijn favoriete tussendoortje met jullie. Ik bak dit bananenbrood denk ik iedere maand wel een keer en ik heb het liefst ook een voorraadje in de vriezer. Iedere keer smaakt hij weer een tikje anders, maar hij blijft altijd lekker. Eet dit bananenbrood als tussendoortje, als toetje of zelfs als ontbijt! Ik vind het ook erg lekker om er een klein beetje pindakaas of amandelpasta op te smeren. Of wissel de blauwe bessen voor de afwisseling eens af met stukjes pure chocola of voeg noten toe. 
 

Overheerlijk vegan bananenbrood zonder olie of geraffineerde suiker

Aantal: 1 cake
Bereiding: 1 uur

Ingrediënten:

  • 250 gram speltmeel
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 1 grote eetlepel speculaaskruiden
  • 4 rijpe bananen
  • 5 medjoul dadels
  • 2 grote eetlepels pindakaas
  • 1/2 eetlepel appelciderazijn
  • 125 gram diepvries blauwe bessen

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Bekleed een cakevorm met bakpapier. 
  2. Mix meel, bakpoeder, baking soda en speculaaskruiden in een kom. Mix bananen, medjouldadels, pindakaas en appelciderazijn in een keukenmachine tot een glad mengsel. 
  3. Meng het bananenmengsel door het meelmengsel. Spatel de blauwe bessen erdoor. 
  4. Doe direct het beslag in de cakevorm en zet in het midden van de oven. Bak in 40-15 minuten gaar, een satéprikker moet er schoon uitkomen. 
  5. Laat het bananenbrood helemaal afkoelen in het bakblik om inzakken te voorkomen, als je je kunt beheersen natuurlijk, want man wat ruikt dit lekker!
Overheerlijk vegan bananenbrood zonder olie of geraffineerde suiker

Reacties

Geen reacties gevonden

Write comment

* Verplichten velden