Menu

Vegan broodje shoarma

Hallo allemaal! Vandaag heb ik een heel lekker en makkelijk recept voor jullie. Vroeger hield ik wel van een broodje shoarma, ik weet nog wel dat mijn vader en ik soms 's avonds nog een broodje kipshoarma gingen eten bij de lokale shoarmatent. Maar nu ik geen vlees meer eet gaat dat niet meer. Gelukkig kun je ook heel makkelijk zelf een broodje 'kip'shoarma maken. Ontzettend lekker, een stuk gezonder dan de traditionele versie en zo klaar! Je kunt er zelfs voor kiezen om een zakje kant en klare shoarmakruiden te kopen of je kunt ze zelf maken. Het voordeel daarvan is dat je zelf kunt bepalen hoeveel zout je toevoegt. En de meeste specerijen heb je vast al in huis. 

Vegan broodje shoarma, de gezonde variant op de bekende klassieker!

Aantal: 5 grote broodjes
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten shoarmakruiden (10 theelepels):

  • 1/2 theelepel cayennepoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1,5 theelepel komijn
  • 1 theelepel koriander
  • 3 theelepels (gerookt) paprikapoeder
  • 1/4 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel zout

Ingrediënten broodjes shoarma:

  • 5 grote shoarmabroodjes
  • 3 theelepels shoarmakruiden
  • 1 ui
  • 250 gram champignons
  • 2 paprika's 
  • 1 bakje vegan kipstukjes
  • 2 eetlepels olie
  • 125 ml (ongezoete) sojayoaghurt
  • 3 takjes munt
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • zout en peper
  • Sla
  • Komkommer
  • Tomaat
  • evt. hete saus naar smaak

Bereiding:

  1. Maak eerst de shoarmakruiden door alle ingrediënten in een potje door elkaar te roeren. De overgebleven kruiden kun je bewaren tot een volgende keer. 
  2. Snipper de ui. Verhit olie in een pan en fruit de ui in 5-10 minuten glazig. 
  3. Snijd de paprika en champignons in stukjes. Voeg samen met de vegan kipstukjes en 3 theelepels shoarmakruiden toe aan de ui. Laat ongeveer 10 minuten meebakken.
  4. Maak in de tussetijd de saus. Snijd de munt in kleine stukjes. Roer de munt en knoflookpoeder door de sojayoaghurt. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  5. Bereid de shoarmabroodjes volgens aanwijzingen op de verpakking. 
  6. Serveer de broodjes met sla, komkommer, tomaat, yoghurtsaus en hete saus  naar smaak. 
Vegan broodje shoarma, de gezonde variant op de bekende klassieker!

Reacties

Daphne23 juli 2019 om 18:37

Dank je wel :)

Irene22 juli 2019 om 12:56

Ziet er goed uit! :)

Write comment

* Verplichten velden