Menu

Vegan chocoladetaart met speculooscrème

Hallo allemaal en welkom terug! Ziet dit er niet lekker uit? Deze vegan chocoladetaart met speculooscrème bakte ik voor mijn verjaardag. Hij viel goed in de smaak en niemand merkte dat hij vegan was. De cake is niet te zwaar, de chocoladesmaak komt goed door en de speculooscrème maakt het helemaal af. Maak de topping zo gek als je wilt. Ik koos bij de tweede keer voor oreo's maar gebruik alle (vegan) snoepjes, chocolaatjes en koekjes die je maar kunt bedenken. En geloof me, deze taart zal bij iedereen, vegan of niet, in de smaak vallen. Serveer kleine stukjes want hij is behoorlijk machtig. 

Aantal: 16 stukken

Bereidingstijd: 2 uur plus koelen

 

Ingrediënten voor de cake:

  • 350 gram bloem
  • 375 gram suiker
  • 10 gram baking soda
  • 40 gram cacoapoeder
  • 5 gram zout
  • 145 ml zonnebloemolie
  • 10 ml vanille-extract
  • 450 ml plantaardige melk
  • 10 ml appelciderazijn

 

Bereiding van de cake:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Vet 2 springvormen van 18 cm in met boter.
  2. Zeef de bloem, cacoapoeder en de bakingsode boven een grote beslagkom. Roer de suiker en het zout erdoor.
  3. Meng de zonnebloemolie met de plantaardige melk, de vanille en de azijn in een maatbeter goed door. 
  4. Voeg het natte mengsel toe aan het droge mengsel. Roer door tot alles net samenkomt. Niet te lang blijven roeren, dan wordt de cake niet zo luchtig en zacht. Een paar klontjes is geen probleem. 
  5. Verdeel het beslag over de 2 springvormen. Bak ongeveer 45 minuten tot een in het midden gestoken satéprikker er schoon uitkomt. 
  6. Laat de cakes helemaal afkoelen.  

Ingrediënten voor de crème:

  • 225 gram boter (ik gebruikte margarine van de Blueband, deze is vegan)
  • 6 grote eetlepes speculoos
  • ongeveer 100 gram poedersuiker
  • 2 theelepels speculaaskruiden

    Ingrediënten voor de drip:

    • 100 gram pure (vegan) chocolade
    • 50 gram (Blueband) boter

    Bereiding van de crème:

    1. Mix alle ingrediënten van de crème tot een luchtig mengsel.
    2. Bewaar tot het samenstellen van de cake in de koelkast. 

    Samenstellen van de cake:

    1. Snijd, indien van toepassing, een stuk van de gerezen bovenkant van de cake om deze wat vlakker te maken. 
    2. Smeer een deel van de crème op de bovenkant van 1 van de cakes en plaats de andere cake er bovenop. 
    3. Besmeer de bovenkant en zijkanten van de cake met de crème. Houdt genoeg crème over om later nog toeven van te spuiten. 
    4. Plaats de cake in de koelkast en laat deze ongeveer 1 uur afkoelen.
    5. Als de cake is afgekoeld maak je de drip. Smelt hiervoor 2/3 van de chocolade au-bain-marie of in de magnetron. Roer de resterende chocolade en de boter erdoor. Schep met een lepel telkens wat chocolade op de rand van de taart en duw het zachtjes van de cake af. Hierdoor creëer je de drip. Herhaal dit tot de taart aan alle kanten drips heeft. Gebruik dan de rest van de chocolade voor de bovenkant van de cake. 

    Bronnen:

    https://www.angesdesucre.com/blogs/anges-de-sucre/the-perfect-vegan-chocolate-cake-recipe
    http://www.degroenemeisjes.nl/vegan-sinterklaas/

    1. Plaats de cake weer in de koelkast tot de drip gestold is.
    2. Spuit toeven van de resterende crème en decoreer met vegan snoepjes, koekjes en chocolade naar keuze.

    Reacties

    Geen reacties gevonden

    Write comment

    * Verplichten velden