Menu

Vegan Franse uiensoep

Hallo allemaal. Ik hoor jullie al denken, alweer soep? Ja, alweer soep. Ik kan er niks aan doen, ik houd nu eenmaal erg van soep. Uit de moestuin van mijn schoonouders hadden we flink wat uien meegenomen en ik besloot ze om te toveren tot een lekkere uiensoep. Deze soep vereist wat meer geduld dan de meeste soepen die ik maak, dus ik vind het meer een soep voor in het weekend. Neem wel echt de tijd voor het zachtjes garen van de ui, dit maakt echt het verschil!

Franse uiensoep met brood en gesmolten vegan kaas

Aantal: 4 kommen soep
Bereidingstijd: 1 uur

Ingredi├źnten:

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 6 grote uien, in dunne ringen gesneden
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 125 ml balsamicoazijn (of 250 ml vegan rode wijn)
  • 2 el bloem
  • 2 liter water met daarin opgelost 2 bouillonblokjes
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 el gedroogde tijm
  • zout en peper naar smaak
  • Brood en vegan kaas om te serveren

 

Bereiding:

  1. Verhit de olie in de pan. Voeg de ui toe. Zodra de ui wat zachter begint te worden draai je het vuur (of wat voor warmtebron je ook gebruikt) wat lager. Blijf roeren tot de ui gekaramelliseerd is, ongeveer 15-20 minuten. 
  2. Zodra de uien goudbruin beginnen te kleuren voeg je de balsamicoazijn of de wijn toe. Blijf koken tot het vocht is verdampt, ongeveer 5 minuten. 
  3. Voeg de bloem toe en roer goed door. Laat 1 minuut meebakken.
  4. Voeg de knoflook toe en bak weer 1 minuut mee. 
  5. Voeg de bouillon, tijm en zout en peper toe en laat 15 minuten koken.
  6. Optie: beleg brood met vegan kaas en plaats onder de grill. Laat in enkele minuten smelten. 
  7. Verdeel de soep over de kommen en serveer met het brood. 
Franse uiensoep met brood en gesmolten vegan kaas

Reacties

Geen reacties gevonden

Write comment

* Verplichten velden