Menu

Vegan gevulde paprika's met bonen, maïs en rijst

Houden jullie ook zo van de Mexicaanse keuken? Vandaag deel ik een recept met jullie geïnspireerd om mijn favoriete burrito's. In plaats van in een wrap eet je de heerlijke vulling van rijst, bonen, maïs en tomaten in een geroosterde paprika. Zo kom je heel makkelijk aan je 250 gram groenten per dag en het is nog ontzettend lekker ook!
 

Vegan gevulde paprika's met bonen, maïs en rijst

Aantal: 4 grote paprika's
Bereidingstijd: 1 uur

Ingrediënten:

  • 4 grote paprika's
  • 1 kopje rijst
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepes olie
  • 1 groot blik maïs
  • 1 pot gemengde bonen van 370 gram (of andere bonen die je lekker vindt)
  • 1 blik tomatenblokjes van 400 gram
  • 2 theelepels geroosterde paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • zout en peper naar smaak
Vegan gevulde paprika's met bonen, maïs en rijst

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. 
  2. Bereid de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
  3. Snipper de ui. Verwarm de olie in een pan en fruit de ui in 5 minuten glazig. Voeg de knoflook toe en laat 1 minuut meebakken. 
  4. Snijd de bovenkant van de paprika's af en hol de paprika's uit. Snijd de restjes van de bovenkant van de paprika (behalve het kroontje natuurlijk) in kleine stukjes en voeg toe aan de ui. Voeg het geroosterde paprikapoeder en komijnpoeder toe en roerbak enkele minuten mee. 
  5. Voeg de tomatenblokjes, bonen, maïs en rijst toe. 
  6. Plaats de uitgeholde paprika's in een ovenschaal of op een bakplaat. Vul met het tomatenmengsel. 
  7. Zet de paprika's in de oven en laat in ongeveer 30 minuten gaar worden. 
  8. Serveer met avocado, guacamole of een frisse salade.

Reacties

Cecile 01 augustus 2019 om 19:17

Net gemaakt, ook de vulling in een halve courgette gedaan, was erg lekker!!!!

Write comment

* Verplichten velden