Menu
Vegan gevulde speculaas

Vegan gevulde speculaas

De Sint is weer in het land! Dat betekent kruidnootjes, chocoladeletters en natuurlijk gevulde speculaas. Vegan kruidnootjes kun je gewoon in de winkel kopen, maar gevulde speculaas zul je toch echt zelf moeten bakken. In normale gevulde speculaas zit over het algemeen boter en ei. Gelukkig is zelf gevulde speculaas maken helemaal niet moeilijk en het resultaat super lekker! Dus duik dit weekend de keuken in en verras je familie of vrienden met heerlijk zelfgebakken lekkers. 

Vegan gevulde speculaas

Aantal: 12 personen
Bereidingstijd: 1 uur + 1 uur rusten

Ingredi├źnten:

  • 125 gram vegan boter (ik gebruikte Blue Band)
  • 125 gram bruine basterdsuiker
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 6 eetlepels water
  • 2,5 el speculaaskruiden
  • snufje zout
  • 200 gram amandelmeel
  • 125 gram suiker
  • 60 ml appelmoes
  • rasp van een halve sinaasappel


Bereidingswijze: 

  1. Snijd de boter in kleine blokjes. Roer in een beslagkom de bruine basterdsuiker, het bakmeel, de speculaaskruiden en het zout door elkaar. Voeg boter en water toe en kneed tot een samenhangend deeg. Laat het deeg minimaal 1 uur rusten in de koelkast. 
  2. Maak het amandelspijs door amandelmeel, suiker, appelmoes en sinaasappelrasp door elkaar te roeren. Voeg indien nodig wat extra water toe om er een samenhangende massa van te maken. Laat de spijs minimaal 1 uur rusten in de koelkast. 
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Bekleed een cakevorm met bakpapier. 
  4. Neem 2/3 van het deeg en rol het uit tot een rechthoekige plak die de bodem en zijkanten van de bakvorm kan bekleden. Leg het deeg in de vorm. Verdeel de amandelspijs over het deeg. Rol het resterende deel uit tot een rechthoekige plak en bedek het spijs hiermee. Snijd de randjes netjes bij. Je zult als het goed is wat deeg overhouden. Snoep dit lekker op of maak er kruidnootjes van. 
  5. Versier de speculaas met garneeramandelen. Bak de speculaas in 35-40 minuten gaar. Laat afkoelen in de cakevorm. Enjoy!
Vegan gevulde speculaas

Reacties

Geen reacties gevonden

Write comment

* Verplichten velden