Menu

Vegan groene groentensoep

Hallo allemaal. Ja ik weet het, het is nog zomer en ik deel alweer een soep recept. Maar ik houd gewoon heel erg van soep! Als lunch met een tosti of, zoals nu, als avondeten met pannenkoeken! Hier in Limburg eten veel mensen pannenkoeken bij de soep en dat is een gewoonte die ik maar al te graag overneem. Zo kun je genieten van je pannenkoeken zonder dat je te weinig groenten binnenkrijgt. Een groene groentensoep klinkt misschien niet zo lekker, maar geloof me, deze soep is zeker de moeite waard. Sla vooral het roosteren van de broccoli niet over, dit geeft de soep net wat extra's. 

Groene groentensoep met pannenkoeken

Aantal: 5 grote kommen

Bereidingstijd: 40 minuten

 

Ingredi├źnten:

  • 1 stronk broccoli
  • 1 prei
  • 450 gram diepvriesspinazie
  • 450 gram diepvries tuinbonen
  • 2 el olie
  • 2 el geroosterde paprikapoeder
  • 2 el komijnpoeder
  • 1 el sriracha of sambal
  • 1,25 liter bouillon

 

Bereiding:

  1.  Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de broccoli in roosjes en de steel in kleine stukjes. Rooster 15-20 minuten in de oven, tot de roosjes beginnen te verkleuren.
  2. Snijdt de prei in halve ringen. Voeg olie toe aan de pan. Voeg, als de olie heet is, de prei toe aan de pan en roerbak voor 5 minuten. 
  3. Voeg de geroosterde paprika, komijn en sriracha toe aan de pan en bak 1 minuut mee. 
  4. Voeg bouillon, diepvriesspinazie en tuinbonen toe en breng aan de kook. Kook 10 minuten. Voeg dan de geroosterde broccoli toe en kook nog 5 minuutjes mee. 
  5. Pureer de soep met een staafmixer. Proef en voeg eventueel nog wat extra sriracha toe als je van pittig houdt. 
Groene groentensoep met pannenkoeken

Reacties

Geen reacties gevonden

Write comment

* Verplichten velden