Menu

Vegan hartige pannenkoeken

Hallo :)

Vandaag wil ik een super simpel typisch Hollands gerecht met jullie delen. Als ik denk aan Hollandse kost, staan pannenkoeken zeker in het rijtje. Vroeger vond ik pannenkoeken eigenlijk helemaal niet zo lekker en at ik ze meestal koud met appelmoes. Pas later ben ik pannenkoeken echt gaan waarderen, met appel, met kaas (en appelmoes ;) ), met spek en kaas of een luxe pannenkoek in een restaurant met kersen en slagroom. De Hollandse pannenkoek bevat melk en eieren, maar wisten jullie dat je deze eigenlijk helemaal niet nodig hebt? Je kunt heel gemakkelijk hele lekkere vegan pannenkoeken maken door het ei weg te laten en de melk te vervangen door bijvoorbeeld sojamelk. Het enige wat je verder eventueel nog nodig hebt is een scheutje vanillearoma en klaar is je beslag! Ik maakte deze pannenkoeken deze keer met een hartig beleg: gebakken ui, champignons en vegan speckjes.  Probeer het een keer en laat me weten wat je ervan vindt!

Aantal: 8 stuks
Duur: 30 minuten

Ingredi├źnten:

 • 300 gram (volkoren) speltmeel
 • 500 ml sojamelk (of andere plantaardige melk naar keuze)
 • Scheutje vanille extract
 • Olie om in te bakken
 • 2 uien
 • 250 gram champignons
 • Pakje vegan speckjes (bijv Vivera)


Methoden:

 1.  Begin met het maken van de vulling. Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes. Verhit olie in een pan en voeg ui en champignons toe. Laat op een laag vuur ongeveer 15 minuten bakken. Voeg de speckjes toe en verhit goed door. 
 2. Maak intussen het pannenkoekenbeslag. Meng het meel met ongeveer 300 ml sojamelk en meng tot de melk goed is opgenomen en er bijna geen klontjes meer zijn. Voeg langzaam de rest van de sojamelk en de vanille extract toe en roer tot een glad beslag. 
 3.  Verhit een beetje olie in de pan en voeg ongeveer een soeplepel beslag toe. Draai de pan om het beslag goed te verspreiden. Bak op middelhoog vuur ongeveer 2 minuten tot de bovenkant van de pannenkoek droog is. Draai voorzichtig om en bak nog ongeveer een minuutje. Doordat er geen ei in de pannenkoek zit, wordt hij niet zo mooi bruin als de niet-vegan pannenkoeken. De pannenkoeken zijn er echter zeker niet minder lekker door!
 4.  Herhaal met de rest van het beslag. Houd de pannenkoeken warm tussen twee borden. Serveer de pannenkoeken met het ui/champignons/speckjes mengsel en geniet! 

Reacties

Geen reacties gevonden

Write comment

* Verplichten velden