Menu

Vegan havermout pannenkoekjes met banaan

Welkom bij weer een nieuw blog. Vandaag heb ik een onwijs lekker ontbijtrecept voor jullie! Wat is er nu beter dan ontbijten met pannenkoeken? Ontbijten met gezonde vegan pannenkoekjes natuurlijk! Behalve lekker zijn deze pannenkoekjes namelijk ook nog eens heel simpel om te maken en gezond. De enige ingrediënten zijn havermout, banaan en plantaardige melk. Je stopt alles in de keukenmachine, mixt tot alles goed gemengd is en je beslag is klaar om gebakken te worden. Als topping deel ik ook nog een heerlijke compote van appel en blauwe bessen. Mmmmm ik zou zo weer een bord opkunnen!

Havermout pannenkoeken met banaan

Aantal: 1 bakje compote

Duur: 30 minuten + tijd om af te koelen

 

Ingrediënten:

  • 2 kleine appels
  • 125 gram blauwe bessen

 

Bereiding:

  1. Snijd de appels in kleine stukjes. 
  2. Voeg de appels met een klein beetje water toe aan een pan. Kook in ongeveer 20 minuten zacht. 
  3. Voeg de blauwe bessen toe en kook nog 10 minuten mee
  4. Serveer direct warm of laat koud worden in de koelkast. 

 

Aantal: 6 kleine pannenkoekjes

Duur: 20 minuten

 

Ingrediënten:

  • 1 cup havermout (100 gram)
  • 1 cup plantaardige melk (250 ml)
  • 1 banaan
  • Olie om te bakken

 

Bereiding:

  1. Begin met het vermalen van de havermout in de keukenmachine. Het is oké als er nog wat grote stukjes inzitten.
  2. Voeg de banaan en plantaardige melk toe en mix tot er geen stukjes banaan meer zichtbaar zijn. 
  3. Verhit wat olie in een koekenpan. Bak de kleine pannenkoekjes tot de onderkant goudbruin is. Keer dan om en bak nog enkele minuten tot ook de andere kant gaar is. 
  4. Serveer met de compote, of bijvoorbeeld met banaan en ahoornsiroop of pindakaas en banaan. 

 

 

Reacties

Geen reacties gevonden

Write comment

* Verplichten velden