Menu

Vegan hotspot #10 de Gasterij in Gorinchem

Hallo! Vandaag heb ik alweer een hotspot voor jullie. Voor de verjaardag van mijn moeder waren wij een dagje in Gorinchem. Ondanks het wat druilerige weer besloten we een rondwandeling over/langs de stadsmuur te maken en naar het Gorcums museum te gaan. Eigenlijk had ik een andere plek om te lunchen in gedachten (volgens Happycow de enige plek met vegan opties die open was op zondag) maar deze lag een eind uit de route. Op het plein bij het Gorcums museum vonden we gelukkig onverwacht toch een restaurantje met vegan opties, de Gasterij. Het is zeker geen vegan restaurant, zo serveren ze er een broodje warme beenham, club sandwich, spareribs, varkenshaassnitzel, tosti met brie en verschillende maaltijdsalades. Maar tot onze grote verrassing ook een vegan burger!

Mijn vriend besloot dan ook voor de vegan burger te gaan. De burger is 100% plantaardig en wordt geserveerd met vegan mayonaise, gedroogde uitjes, vegan cheddar, sla en gepofte paprika. Optioneel kun je er ook nog friet bij bestellen. De burger zag er goed uit en was ook erg lekker! Zeker in een 'gewoon' restaurant vind ik de burgers soms tegenvallen, maar met deze was niks mis. Ook het formaat was prima voor een lunch. Geen slechte keuze dus. 

 

Zelf besloot ik een broodje avocado te nemen. Het broodje wordt volgens de kaart geserveerd met een gepocheerd ei, maar deze kan makkelijk worden weggelaten. In plaats daarvan vroeg ik om gepofte paprika. Het was een prima broodje en de paprika was wel echt een toevoeging. Je kunt dan ook weinig verpesten aan een broodje avocado. Niet de meest inspirerende lunch, maar voor een niet-vegan restaurant een prima optie. 

Reacties

Geen reacties gevonden

Write comment

* Verplichten velden