Menu

Vegan hotspot #8 Eetcafe Ceramique in Maastricht

Welkom bij weer een nieuwe blogpost! Vandaag deel ik weer een vegan hotspot bij jullie. Dit keer weer eentje in mijn hometown Maastricht. Om mijn ontslag uit de kliniek te vieren ben ik met mijn vriend uit eten geweest bij Eetcafe Ceramique. Het restaurant is centraal gelegen in de Rechtstraat. Ik heb er al meerdere keren gegeten en iedere keer met een blij gevoel weg gegaan. 

Eetcafe Ceramique - Indiase dahl

Eetcafe Ceramique serveert vegetarische en veganistische gerechten, maar ook vis en vlees. Ideaal als je een keertje met een vriendengroep gaat eten die niet allemaal vegan zijn! De kaart wisselt met enige regelmaat, sinds de laatste keer dat ik hier geweest bij staan er allerlei nieuwe gerechten op. Ik besluit voor een golden oldie te gaan: de Indase bloemkool en kikkererwten dahl met mangochutney. Ik krijg geen spijt van mijn keuze, net zo lekker als de vorige keer!

Eetcafe Ceramique - gnocci

Mijn vriend besloot voor een nieuw gerecht te gaan: gnocci met gegrilde groenten. De gnocci waren goed gebakken en lekker knapperig en werden geserveerd met voldoende gegrilde groenten. Een extra lekkere touch in het gerecht waren de bloemkool buffalo wings. Lekker gekruid en goed gebakken. Deze toevoeging was nog zo nieuw dat onze mening (erg tevreden) werd gevraagd en doorgegeven aan de kok. 

Eetcafe Ceramique - Indiase dahl en gnocci

Dit keer hielden we het bij een hoofdgerecht, maar er staan bij Eetcafe Ceramique ook voldoende vegan voor- en nagerechten op de kaart. Denk aan vegetarische loempia's of ceviche van oesterzwam als voorgerecht en scropino of rabarber-aardbei-ananaschutney als nagerecht. 

 

Er zijn nog veel meer plekken in Maastricht waar je heerlijk vegan kunt dineren. Heb je nog tips? Laat dan een berichtje achter!

Reacties

Geen reacties gevonden

Write comment

* Verplichten velden