Menu

Vegan kapsalon

Weet je dat ik nog nooit een echte kapsalon op heb? Ik geloof dat kapsalon met name erg populair is na het uitgaan, maar daar was ik nooit zo van. Toch sprak het idee me wel aan. Alhoewel, die hoeveelheid vet gecombineerd met warme sla en slappe friet? Dat moet beter kunnen! En plantaardig natuurlijk. Mijn versie heeft een bodem van sla met knoflooksaus van sojayoghurt met daarop krokante gekruide kikkererwten. Dan volgt friet van zoete aardappel en tot slot een gezonde kaassaus. Toegegeven, het smaakt vast niet als de traditionele kapsalon, maar ik vind het wel erg lekker! Hopelijk gaan jullie ook aan de slag met dit recept en kunnen jullie binnenkort ook genieten van vegan 'junk food'. 

Aantal: 2 personen
Duur: 30 minuten

Ingredi├źnten:

  • 500 gram zoete aardappel
  • 125 gr aardappel
  • 75 gram wortel
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el citroensap
  • 3 el edelgistvlokken
  • Plantaardige melk
  • 2 blikken kikkererwten
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 0,5 tl knoflookpoeder
  • 0,5 tl gemberpoeder
  • 0,25 tl chilipoeder
  • 0,25 tl zout
  • 150 ml sojayoghurt naturel
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl sriracha
  • Sla, komkommer, tomaatjes


Methode:

  1. Schil de zoete aardappel en snijd in gelijke reepjes. Bak in de airfryer 15 minuten op 180 graden Celcius. Hussel tussendoor een enkele keer om. Heb je geen airfryer? Bak dan de zoete aardappelfrietjes in de oven op 200 graden Celcius in 25 tot 30 minuten knapperig. 
  2.  Breng een pannetje water aan de kook. Voeg klein gesneden aardappel en wortel toe en kook in ongeveer 10 minuten gaar. Giet af, voeg samen met 1 teentje knoflook, 1 el citroensap, 3 el edelgistvlokken en een scheutje plantaardige melk toe aan de blender. Pureer tot een gladde saus, voeg zoveel plantaardige melk toe als nodig om een dikke maar wel gladde saus te krijgen. Proef en breng evt verder op smaak met wat extra edelgistvlokken, zout of sriracha. 
  3. Hussel de kikkererwten met paprikapoeder, uienpoeder, komijnpoeder, knoflookpoeder, gemberpoeder, chilipoeder en zout. Verhit 3-4 el olie in een koekenpan en bak de kikkererwten in ongeveer 10 minuten krokant. 
  4. Maak de knoflooksaus door de sojayoghurt te mengen met geperste knoflook en sriracha.   
  5. Verdeel sla, komkommer en tomaatjes over 2 borden. Giet er wat knoflooksaus over. Verdeel de krokante kikkererwten over de sla, gevolgd door de frietjes. Maak het bord af met kaassaus naar smaak. 

Reacties

Geen reacties gevonden

Write comment

* Verplichten velden