Menu

Vegan kerst deel 1: hartige snack

Buenos dias! Ik ben net terug uit Costa Rica waar ik drie weken een heerlijke vakantie heb gehad. We hebben allerlei leuke dingen gedaan en natuurlijk ook lekker gegeten. Ik had niet verwacht dat we in Costa Rica zoveel restaurantjes tegen zouden komen met vegan opties. Inmiddels ben ik dus weer thuis en ben ik ook wel erg blij dat ik zelf weer in de keuken mag staan. Volgende week is het al kerst en op de valreep wil ik nog een aantal lekkere recepten met jullie delen. De komende dagen zullen daarom in het teken staan van kerst.

 

Vandaag wil ik een hartige vegan snack met jullie delen. Lekker als voorgerechtje, bij de lunch en ideaal om achter de hand te hebben voor hongerige gasten tussendoor. Ik sneed kerststerren uit het bladerdeeg, maar voor de kleine trek kun je het bladerdeeg in vieren snijden en kleinere hapjes presenteren.

Vegan 'sausijzen'broodjes met champignons en linzen

Aantal: 3 kerststerren, 6 worstenbroodjes of 24 kleine snacks
Bereidingstijd: 45 minuten


Ingredi├źnten:

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 200 gram champignons
  • 1 blik linzen (uitlekgewicht 265 gram)
  • 1 flinke theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 2 eetlepels ketjap of sojasaus
  • Klein beetje plantaardige melk


Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Haal de plakjes bladerdeeg uit de verpakking en laat op het aanrecht ontdooien.
  2. Snipper de ui en snijd de champignons fijn. Verhit 2 eetlepels olie in de pan en fruit de ui in ongeveer 5 minuten glazig. Voeg de geperste knoflook toe en fruit 1 minuut mee.
  3. Voeg de champignons, de specerijen en de ketjap toe aan de ui. Roerbak 5-10 minuten tot het vocht bijna helemaal is verdampt. 
  4. Roer de linzen door het mengsel heen en haal van het vuur.
  5. Bereid de plakjes bladerdeeg voor: snijd sterren uit het deeg, snijd het deeg in vieren of, voor grotere broodjes, houd de plakjes heel. Verdeel de vulling over het bladerdeeg en vouw dicht (of plak er de tweede ster op). Druk de naden goed aan en bestrijk de bovenkant van de broodjes met een klein beetje plantaardige melk. 
  6. Bak in 25 minuten gaar en goudbruin. 

Reacties

Geen reacties gevonden

Write comment

* Verplichten velden