Menu

Vegan kerst deel 2: bietensoep met venkel

Vandaag deel 2 in de kerstserie, een heerlijk voorgerecht. Zoals jullie wel gezien hebben, houd ik heel erg van soep. Een soep als voorgerecht kan met kerst daarom ook niet ontbreken. Deze keer een soep met rode bieten en venkel. Lekker, weinig werk en makkelijk van tevoren te bereiden. Handig als je veel gasten over de vloer hebt en je niet de hele dag in de keuken wilt staan. Ik wilde dit recept eigenlijk maken met in de oven geroosterde bieten, maar kon deze niet vinden in de supermarkt. Daarom koos ik voor lekker makkelijk en kocht ik voorgekookte bieten. Mocht je nu wel verse bieten kunnen vinden en genoeg tijd hebben voor de voorbereiding, snijd de bieten dan in partjes en rooster ze met wat olie, zout en peper in ongeveer 45 minuten gaar in de oven. 

Vegan bieten-venkelsoep

Aantal: 4 grote kommen (of 6-8 als klein voorgerecht)
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingredi├źnten:

  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 kilo voorgekookte rode bieten
  • 1 venkel
  • 1 laurierblaadje
  • 750 ml groentenbouillon
  • Kokosmelk


Bereidingswijze:

  1. Snipper de ui. Verhit 2 lepels olie in de pan en fruit de ui in ongeveer 5 minuten glazig. Pers de teentjes knoflook uit en roerbak 1 minuut mee. 
  2. Snijd de bieten in blokjes en de venkel in kleine stukjes. Voeg toe aan de ui en roerbak 2 minuutjes mee. Voeg de gember en gerookte paprikapoeder toe en roerbak nog 1 minuut. 
  3. Voeg het laurierblaadje en de groentenbouillon toe aan de pan. Breng aan de kook en laat 20 minuten koken. 
  4. Verwijder het laurierblaadje en pureer tot een gladde soep. Proef en breng eventueel op smaak met een beetje zout en peper. 
  5. Schep de soep in kommen en voeg er voor het serveren een schepje/swirl van kokosmelk aan toe.

Reacties

Geen reacties gevonden

Write comment

* Verplichten velden