Menu

Vegan kerst deel 4: chocolademousse

Na twee voorgerechten en een hoofdgerecht is het nu tijd voor het belangrijkste onderdeel van de maaltijd: het toetje! Dit toetje is niet alleen erg lekker, maar ook erg voedzaam! Het toetje bestaat uit alleen maar goede ingrediënten: avocado, banaan, dadels, cacaopoeder en een klein beetje hele pure chocolade. Hij is wel erg machtig, dus doe een beetje voorzichtig met het hoofdgerecht en laat nog een plekje over!  

Aantal: 2 personen
Bereidingstijd: 10 minuten + 1 uur koelen

Ingrediënten:

  • 1 avocado
  • 1 rijpe banaan
  • 4 dadels (geweekt in warm water)
  • 3 volle eetlepels cacaopoeder
  • 3 blokjes hele pure chocolade 
  • een blikje volvette kokosmelk
  • evt frambozen voor de afwerking


Bereidingswijze:

  1. Zet het blikje kokosmelk de dag van tevoren in de koelkast. Niet ermee schudden!
  2. Smelt de pure chocolade au bain marie of in de magnetron.
  3. Voeg de chocolade met de avocado, banaan, de geweekte dadels en het cacaopoeder toe aan een keukenmachine. Laat net zo lang draaien tot je een gladde mousse hebt. 
  4. Verdeel de mousse over 2 glaasjes en laat 1 uur opstijven in de koelkast.
  5. Maak een soort slagroom van de kokosmelk door het vaste gedeelte van de kokosmelk in een aparte mengkom te doen. Klop met een mixer in ongeveer 3 minuten luchtig. Voeg eventueel naar smaak een lepel suiker toe. 
  6. Verdeel de room over de mousse en serveer met frambozen.

Reacties

Geen reacties gevonden

Write comment

* Verplichten velden