Menu

Vegan koffiecake met dadels

Buenos días!

Dit recept is gebaseerd op een recept uit het Dosia Bakt Vegan bakboek van Dosia Brewer. Toen ik met mijn broertje (via FaceTime door de coronamaatregelen) aan het bakken was, kreeg ik zo'n zin om ook iets te maken! Het Dosia Bakt Vegan bakboek staat al even in mijn kast en er staan zo veel lekkere recepten in! Mijn blik bleef hangen op dit recept en ik had bijna alles in huis. De beslissing was dan ook snel gemaakt. Terwijl mijn broertje bladerdeeggebakjes met roomkaas en blauwe bessen maakte, ging ik aan de slag met deze cake. Ik paste het recept wat aan naar mijn eigen smaak en verving de appelmoes omdat ik deze niet in huis had. De keuken begon tijdens het bakken al zo lekker te ruiken! Moeilijk om er niet meteen op aan te vallen zodra hij uit de oven komt. Zelfs mijn vriend, die niet zo van zoete baksels houdt, vindt deze cake erg geslaagd. 

Duur: 70 minuten
Aantal: 8-10 plakjes

Ingrediënten:

 • 90 gram ontpitte medjouldadels + 4 voor decoratie
 • 100 ml hete sojamelk
 • 4 tl oploskoffie
 • 175 gram gesmolten vegan boter (bijvoorbeeld BlueBand of Flora)
 • 50 gram suiker
 • 100 gram dadelstroop
 • 1 el chiazaad gemengd met 3 el water (5 minuten laten staan)
 • 200 gram bloem
 • 100 gram roggemeel
 • 1,5 tl bakpoeder
 • 1 tl gemberpoeder
 • 2 tl kaneel
 • snufje zout


Methode:

 1.  Verhit de oven tot 160 graden Celcius. Bekleed een cakevorm van 20cm met bakpapier.
 2.  Snijd de dadels in kleine stukjes en doe ze samen met de oploskoffie en hete sojamelk in de blender.  Blend tot een puree. 
 3.  Meng de dadelpuree, boter, suiker, dadelstroop en chiazaad. Roer er de bloem, roggemeel, bakpoeder, gemberpoeder, kaneel en zout doorheen. Roer tot het mengsel net samenkomt en alle bloem is opgenomen. 
 4. Schep het beslag in de cakevorm en versier met de overgebleven, gehalveerde dadels. 
 5. Bak in het midden van de oven 40-45 minuten tot een sateprikker er schoon (of met enkele kruimels) uitkomt. 
 6. Laat afkoelen en serveer eventueel met wat extra dadelstroop of een karamelsaus. 

Reacties

Geen reacties gevonden

Write comment

* Verplichten velden