Menu

Vegan Marokkaanse appeltaart

Hallo, welkom op mijn blog! Het starten van een nieuw blog moet natuurlijk gevierd worden en dat doen we vandaag met een overheerlijke appeltaart. Vegan appeltaart maken is lang niet zo moeilijk als je misschien denkt. Je vervangt de roomboter door vegan margarine, laat het ei weg en tada… een vegan appeltaart!

Vegan Marokkaanse appeltaart

Aantal: ongeveer 16 punten
Bereidingstijd: 30 minuten bereiden, 30 minuten wachten, 40 minuten oventijd

Ingrediënten:

  • 400 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram lichte basterdsuiker
  • 250 gram vegan margarine
  • 1 perssinaasappel
  • 1 mespunt zout
  • 0,05 gram saffraan
  • 4 Elstar appels
  • 3 tl gemalen kaneel
  • 1 tl gemalen kardemon
  • 250 gram dadels in kleine stukjes gesneden
  • Handje pistachenootjes
Vegan Marokkaanse appeltaart

Bereiding:

  1. Boen de sinaasappel schoon. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de sinaasappel uit. 
  2. Meng het zelfrijzend bakmeel met de suiker, de margarine en 1 tl kaneel. Voeg sinaasappelrasp, zout en boter toe aan de kom. Kneed tot een samenhangend deeg. Indien het deel te droog is kun je een klein beetje water toevoegen. 
  3. Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast. 
  4. Week ondertussen de saffraan in het sinaasappelsap. Snijd de appel in kleine blokjes. Doe de appel met het sinaasappelsap, de dadelstukjes, de kardemon en kaneel in een kom en roer door. 
  5. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Bekleed een bakvorm van 24 cm met bakpapier (ook de zijkanten).
  6. Rol het deeg op een met bakmeel bestoven werkblad uit tot een lap van 0,5 cm dik. Rol het deel om de deegroller en stort voorzichtig in de bakvorm. Verdeel het appelmengsel over de vorm en strooi de pistachenootjes er overheen. Ik maakte van het restje deeg een hartje, je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld een raster te maken met het overgebleven deeg. 
  7. Bak de taart in circa 40-45 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Bestrooi voor het serveren eventueel met poedersuiker. 
Vegan Marokkaanse appeltaart

Reacties

Geen reacties gevonden

Write comment

* Verplichten velden