Menu

Vegan monchou desserts

Kennen jullie hem nog, de monchoutaart? Deze taart deed het altijd erg goed op verjaardagen en was ook nog eens heel erg simpel om te maken. Ik kon altijd erg van genieten van de lekkere koekbodem met de romige monchou en de zoete kersen. Voor mijn verjaardag enkele maanden geleden probeerde ik de monchoutaart zo goed mogelijk volledig plantaardig na te maken. Helaas bleef de vulling erg zacht en zakte de taart telkens langzaam in elkaar. De smaak daarentegen was wel heel erg goed! Daarom besloot ik het recept wat aan te passen en te serveren in een glaasje. Zo kun je toch genieten van de smaak van monchoutaart, zonder het risico te lopen op een volledig uitgelopen vulling. Lekker als toetje na het kerstdiner misschien?

Aantal: 6-8 glaasjes
Duur: 30 minuten + minimaal 4 uur opstijven in de koelkast

Ingredi├źnten:

  • 125 gram speculooskoekjes (of kruidnootjes)
  • 500 gram silken tofu
  • 12 gram agar agar met 50 ml water
  • 100 gram poedersuiker
  • 2 el vanille
  • Rasp van 1 limoen
  • 100 gram plantaardige slagroom (uit een spuitbus of zelf opgeklopt)
  • Grote pot kersen op sap
  • 150 ml kersensap (uit de pot kersen)
  • 30 gram suiker
  • 1 el maizena
  • 1 el kersensap
  • 1 tl citroensap


Bereiding:

  1. Verkruimel de speculaasjes (of kruidnootjes) grof. Verdeel over 6-8 glaasjes. 
  2. Verwarm de agar agar met het water in een pannetje tot deze dik en gebonden is. Voeg samen met silken tofu, poedersuiker, vanille en limoenrasp toe aan de keukenmachine en pureer glad. 
  3. Als je opklopbare slagroom gebruikt, klop deze dan nu op. Meng voorzichtig de opgeklopte (of uit de spuitbus gespoten) slagroom door het tofumengsel. Verdeel over de glaasjes. Zet minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven. 
  4. Giet de pot kersen af en bewaar 150 ml + 1 el van het sap. Breng de kersen met de suiker en 150 ml sap in een pannetje aan de kook. Meng de maizena met 1 el kersensap en 1 tl citroensap en voeg toe aan de pan. Roer meteen goed door en laat nog enkele minuten koken tot het sap is ingedikt. Laat volledig afkoelen. 
  5. Verdeel voor het serveren de kersen over de glaasjes. Eet smakelijk!

Reacties

Geen reacties gevonden

Write comment

* Verplichten velden