Menu

Vegan pasta met broccolisaus

Als kind had ik echt een afkeer van broccoli na een keer ziek te zijn geworden vlak nadat ik broccoli had gegeten. Jarenlang heb ik het echt geweigerd te eten, tot ik mijn vriend leerde kennen. Broccoli is namelijk echt zijn lievelingsgroente en je maakt hem ook bijna nergens blijer mee dan een groot bord met broccoli, aardappel en iets van een vleesvervanger. Heeft hij pech dat dat nu juist vrijwel nooit op tafel staat. Gelukkig ben ik broccoli inmiddels wel echt gaan waarderen en verwerk ik het toch geregeld in gerechten. Op Pinterest vond ik de inspiratie voor dit gerecht. Je gebruikt de hele broccoli, de stam is namelijk erg gezond en zonde om weg te gooien. Als je de broccoli fijn pureert zullen de kinderen (of de man des huizes ;) ) niet doorhebben dat dit gerecht boordevol met groenten zit! De saus wordt erg fris door de citroen, als je hier niet zo van houdt kun je de hoeveelheid citroenrasp wat verminderen. 

Aantal: 2 personen
Duur: 25 minuten

Ingredi├źnten:

  • Olijfolie
  • 1 medium broccoli
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 0,5 tl chilivlokken of 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 handje verse basilicum
  • Zout en peper
  • 150 gram pasta naar keuze
  • Edelgistvlokken of vegan parmezaan
  • Olijven, in stukjes gesneden
  • 4 el geroosterde pijnboompitten (of andere geroosterde noten of zaden naar keuze)


Methode:

  1. Snijd de broccoli, inclusief de steel, in kleine stukjes. Stoom of kook de broccoli in 5-7 minuten gaar. 
  2. Bereid de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking. Rasp de citroen en pers hem uit. 
  3. Verhit 2 el olie in een koekenpan. Fruit de ui in 5 minuten glazig, voeg de knoflook, oregano en chilivlokken of gerookt paprikapoeder toe en roerbak nog 1 minuut mee. Voeg broccoli en (helft van de) citroenrasp toe en roerbak nog 2 minuten mee. 
  4. Blend het broccolimengsel met de basilicum, citroensap, 2-3 el olie en evt wat water tot een saus. Ik hield er wat grovere stukken in, maar je kunt de saus ook helemaal fijn pureren. Breng op smaak met peper en zout. 
  5. Roer de saus door de gekookte pasta en serveer met olijven, geroosterde pijnboompitten (of andere geroosterde noten of zaden) en edelgistvlokken of vegan parmezaan. Eet smakelijk!

Reacties

Geen reacties gevonden

Write comment

* Verplichten velden