Menu

Vegan pindakaasbrownies

Hello :),

Als ik naar deze foto's kijk, begint mijn maag meteen te rommelen. Deze brownies zijn dan ook zo lekker! Want zeg eens eerlijk, wat is er nu beter dan chocolade met pindakaas? En wat als ik je nu vertel dat deze brownies helemaal niet zo slecht voor je zijn? Gezond zullen brownies nooit worden, maar deze komen er aardig in de buurt! Ze zijn gemaakt van havermeel, cacao, dadels, appelmoes, pindakaas en als secret ingredient linzen! Linzen in een brownie hoor ik je denken, wie heeft dat nu weer verzonnen? Maar geloof me, van de linzen proef je echt helemaal niks en ze geven de brownies wat extra body en een heleboel goede eiwitten. En voor de extra smaak heb ik er royaal pindakaas overheen gegoten. Ik bedenk me nu dat extra geroosterde pinda's ook erg lekker zouden zijn geweest, dus voeg deze vooral toe. Laat je het hieronder weten als je de brownies hebt geprobeerd?

Duur: 45 minuten
Aantal: 12 stuks

Ingrediënten:

  • 100 gram havermout
  • 30 gram cacao
  • 1,5 tl bakpoeder
  • Snufje zout
  • 200 gram gekookte linzen (ik kookte ze zelf, maar uit blik moet vast ook lukken)
  • 250 gram dadels (gewogen met pit)
  • 60 gram pindakaas
  • 100 gram appelmoes
  • 60 ml plantaardige melk
  • 1 el vanille-extract
  • 3-4 el pindakaas
  • Optioneel handje geroosterde pinda's 


Methode:

  1. Weeg de dadels 5 minuten in heet water. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Bekleed een bakvorm met bakpapier (ik gebruikte een vierkante vorm van 20 cm).
  2. Maal de havermout fijn in een keukenmachine of blender. Meng de cacao, bakpoeder en snufje zout erdoor. 
  3. Pureer de dadels met 60 gram pindakaas, appelmoes, plantaardige melk en vanille-extract tot een fijne puree. Voeg de linzen toe en pureer opnieuw fijn.
  4. Meng de natte ingrediënten met de droge ingrediënten. Giet/schep in de bakvorm en verspreid tot alles even dik is. Schep de extra pindakaas er overheen en verspreid de pindakaas in een swirl over de brownie. Bestrooi desgewenst met een handje geroosterde pinda's.
  5. Bak 22-25 minuten in het midden van de oven. Heerlijk warm uit de oven!

Reacties

Geen reacties gevonden

Write comment

* Verplichten velden