Menu

Vegan pompoen-linzensoep

Hallo en welkom terug op mijn blog! Vandaag deel ik een recept voor een heerlijke soep met jullie. Ik weet dat het midden in de zomer is, maar ook in de zomer heb ik van die dagen dat ik gewoon zin heb in soep! Op het moment dat ik deze blog schrijf ben ik nog aan het opdrogen na een enorme hoosbui en ben ik erg blij met mijn warme soep. Deze pompoen-linzensoep is verwarmend, makkelijk, weinig hands-on werk, ontzettend voedzaam en ook nog eens goed voor de portemonnee! Serveer met lekker brood, of doe eens gek en bak er pannenkoeken bij. 
 

Vegan pompoen-linzensoep

Aantal: 5 kommen
Bereidingstijd: 45 minuten

Ingredi├źnten:

 • 1 grote ui
 • 2 cm geraspte gember
 • wat kokosolie
 • 1 eetlepel komijnpoeder
 • 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
 • 1 eetlepel sambal of siracha
 • 3 winterpenen
 • 1 blik tomatenblokjes
 • 250 gram rode linzen 
 • 450 gram (diepvries) pompoen
 • 1,25 liter groentenbouillon

Bereiding:

 1. Snipper de ui. Verwarm olie in een (soep)pan en fruit de ui in 5-10 minuten glazig. 
 2. Snijd de wortels in stukjes, voeg toe aan de pan en bak 5 minuten mee. Voeg de laatste minuut de gember, komijnpoeder en paprikapoeder toe en bak even mee. 
 3. Voeg tomatenblokjes, bouillon, siracha, rode linzen en pompoen toe aan de pan. Breng aan de kook. Roer af en toe door en kook in ongeveer 30 minuten gaar. VOeg als de soep te dik wordt wat extra water toe.  
 4. Pureer de soep. Proef en breng eventueel wat meer op smaak met wat extra siracha en gerookt paprikapoeder.
Vegan pompoen-linzensoep

Reacties

Geen reacties gevonden

Write comment

* Verplichten velden